Sen sillyextra med åtta klassforwards som fortfarande letar klubb, varav två ex Djurgården, då VIK kommer behöva bredda/spetsa förr eller senare

Patrik Zetterberg har garanterat koll på marknaden. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Kanske lite dålig timing, men fick lite småintressant silly till mig från insatt. VIK har ju några frågetecken bland topp-6-forwards (och på backsidan) då kraven är extremt höga i den accelererande SHL-satsningen. Särskilt om VIK verkligen ska kunna hota Djurgården, Björklöven och MoDo.

Patrik Zetterberg har dessutom pengar kvar för att kunna förstärka. Och sportchefen har inte direkt dementerat att han är öppen att förstärka, kanske inom en inte alltför avlägsen framtid.

Hursomhelst behövs en oerhörd bredd och ”bredd på spetsen” för att gå upp. I princip får man räkna med att minst fem spelare är skadade och minst lika många halvskadade i slutspelstider. VIK kommer behöver bredda/spetsa – förr eller senare.

Sen behöver ju sportchefer alltid ha lite koll på marknaden då ju en nyckelspelare plötsligt kan bli långtidsskadad.

Därför är det intressant att bloggen fick detta från en insatt om spelarmarknaden för forwards med offensiv spets:

– En del tror att det kommer att finnas massor av kvalitetsspelare tillgängliga efter NHL-lägren, och det kommer det att finnas – men jag förväntar mig ingen enorma mängder till Europa.

– Men absolut kommer det hända grejer. NY Rangers har exempelvis hela 66 spelare bjudna till sin camp som startar under torsdagen, och givetvis kommer det droppa av folk där, även om många går till AHL och ECHL.

– Gällande marknaden och namn som varit där under sommaren undrar jag vad som hände med killar som Matt Lorito (har bjudits runt i Europa) eller Kevin Roy (har inte hört något om honom alls på ett tag nu). Rihards Bukarts skulle också vara en ganska bra värvning.

– Dessa finns också kvar på marknaden:
Paul Carey (ex DIF)
Cory Conacher (utköpt av Bern)
Brendan Perlini (lär vara alldeles för dyr)
Tyler Sikura (borde vara rimlig som allsvensk spetsvärvning direkt från AHL?)
Michael Chaput (ganska färska NHL-meriter)

1 Response

  1. Jan Malmberg skriver:

    Verkar som att Kangas blir ordinarie efter dagens träning. From är ju en bättre spelare offensivt . Men håller med om att han bör passa mer. Inte bra att köra solo. Annorlunda med Frycklund som klarar av det utan att bli av med pucken. From producerade när han kom till VIK sämre nu. Djurgården imorgon även på TV 12. Blir intressant att se var VIK står nu när det gäller?