Silly 2013-14: Tyst om kontraktsförlängningar än så länge – Centralen tar en titt framåt

Tim Heed lär väl dra till Anaheim men Stefan Warg har skönt nog kontrakt med VIK över nästa säsong, klausuler dock okända. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Malmö har ju varit aktiva och förlängt med en massa spelare nu mitt under brinnande säsong. Från VIK:s håll är det däremot tyst, vilket sannolikt är klokt då det gäller att inte störa spelarnas fokus.

Truppen preliminärt inför 2013-14:

M1 Lars Johansson – Stor risk att elitserieklausul utnyttjas av Luleå? Frågan är om LJ:s kontrakt har en buyoutklausul där det intresserade elitserielaget i alla fall får betala lite för Lasse…

M2

Kommentar: Gustav Lindvall har inte fått många matcher och har sett nervös ut och släppt någon billig puck då och då. Kanske därför VIK är så intresserade av Jacob Redin Wallstedt. Wallstedt har skrivit på som tredjemålvakt redan i år och finns tillgänglig om Enköpings säsong tar slut. Wallstedt har storlek (188 cm) och har som 18-åring 92 i räddningsprocent i AllEttan före en del rutinerade målvakter.

Backar

B1 Christoffer Björklund

B2 Robin Nilsson

B3 Andreas Lindh

B4 Stefan Warg – Riktigt skönt att Wargen har kontrakt. Elitserieklausul?

B5

B6

B7

B8

Utgående kontrakt: Jonas Emmerdahl, Per Helmersson och Fredrik Winge. VIK är nog sugna på att behålla alla tre.

För Tim Heed är det ju speciellt, då säkert Anaheim vill plocka över sitt draftval som man skrev kontrakt med och lånade ut till Växjö – som i sin tur lånade ut Heed till VIK…

Forwards:

F1 Kenneth Bergquist

F2 Fredrik Johansson – Men hur blir det med skadeproblemen?

F3 Marcus Jonsson

F4 Brady LeisenringHar option som VIK borde utnyttja om Brady även visar framfötterna i de viktiga slutspelsmatcherna framöver.

F5 Robert Kimby

F6 Markus Kinisjärvi

F7 Marcus Eriksson

F8 Mikael Frycklund

F9 Kevin Weiskog

F10

F11

F12 

F13

Utgående kontrakt: 

Sam Marklund – Räkna med att VIK gör allt för att få behålla!

Jonte Berg – Har utvecklats till en mer defensiv forward trots glimtvis bra offensivt spel. Bör bli kvar tack vare sin enorma skridskoåkning och gnuggarförmåga i box play. Den stora frågan är om Berg kan få mer självförtroende i offensiven. Kan säkert göra 30 poäng längre fram med mer rutin inom några år.

Matt Fornataro – Stor succé både på isen och vid sidan om som positiv pådrivare, enligt bland andra Patrik Berglund. Känns som en spelare att bygga VIK kring på sikt. Skulle inte förvåna och VIK försöker signa playmakern på ett längre lukrativt kontrakt. Säkert visst elitserieintresse. Avhängigt dock hur Fornataro kommer hålla även i kvalserien/playoff, men Fornataro verkar ha bättre attityd än tidigare importer som vikit ner sig. På den sociala sidan har Matt sin flickvän med sig och det måste också passa på alla sätt.

Viktor Mårtensson – Viktor är helt klart förbättrad i alla aspekter av spelet och har gjort några fina mål, dock lite på bekostnad av de riktigt tunga tacklingarna. Kan säkert fortsätta utvecklas för en billig peng och som breddforward. Viktig kulturbärare med VIK-hjärta.

Marcus Söderkvist – Söderkvist har gjort en av sina bästa säsonger någonsin. Slangen har gått framåt desto längre säsongen har gått. Den perfekta fjärdecentern, numera också okey tekare. Given att behålla som box play-specialist och kulturbärare med VIK-hjärta.

Dave Lundbohm – Får garanterat inte ett nytt kontrakt lika lukrativt som det nuvarande. Lär ju spela riktigt desperat nu för att få ett nytt bra kontrakt.

Eric Johansson/Mark Santorelli – Måste jobba stenhårt för att få nya kontrakt och leverera mycket poäng. Eric Johansson ska också vara ganska dyr…

1 Response

  1. Jonas skriver:

    Wallstedt är endast namngiven j20 målvakt precis som några andra målvakter är. Det har ingenting med a-laget stt göra. Enligt Niklas Johansson så tror man stenhårt på dem juniormålvakterna man har och artikeln i vlt är missvisande.