Inför Västerås- Oskarshamn: Ledigheten är över och nu ska det avgöras

Frycklund hängde sitt enda mål för säsongen mot just IKO. Varför inte nu igen? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Innan uppehållet hittade VIK tillbaka till vinnarspåret och började helt plötsligt leverara. Målen rullade in och det började ljusna för de gulsvarta. Den hektiska slutspurten drar nu igång med att Oskarshamn gästar. Ska smålänningarna ha någonting att säga till om eller får de gå samma öde till möte som Södertälje och Mora?

Oskarshamn

Oskarshamns säsong har varit svängig. Man öppnade starkt och var efter de tio första omgångarna topplacerade och såg näst intill orubbliga ut. Dock visade Hockeyallsvenskan att man är den mest oberäkneliga serien då Oskarshamn på bara några få omgångar föll ner och fick börja slåss vid playoffstrecket.

Det borde finnas en del frustration i Oskarshamn. Spelmässigt har man varit bra och med i nästintill varenda match och slagits om poängen. Det är framförallt genom en skridskostark laguppställning som man kunnat vara det. Sorgligt nog, för Oskarshamns del, har målproduktionen inte riktigt räckt till för att vinna.

Men man har heller inte den bredden av högproducerande spelare. Det finns helt klart kaliber och toppspelare som till exempel Evan McGrath som gör sin livs bästa säsong.

Nu har man även lånat in Victor Backman som man hoppas ska stärka sina chanser i ett eventuellt playoff. Vi som följer VIK vet ju att Victor är en bra spelare och som kan leverera om han får rätt förutsättningar. Lite utav en individualist är vad han är och det är kanske precis vad Oskarshamn behöver. Victor har öppnat starkt med två assister på sina två matcher i IKO.

Oskarshamn har gynnats av detta uppehåll då två spelare hunnit tillfriskna till. Det är backen Linus Molin samt forwarden Joakim Hagelin. Om dessa kommer till spel direkt efter uppehållet mot VIK återstår att se då laguppställningen ännu inte är uttagen.

Västerås

Innan uppehållet så lossnade det äntligen för de gulsvarta. Målproduktionen varvades upp rejält och det genom att lite mer ovana målskyttar fick kliva fram men även spelare som ska göra mål. Santorelli är en av de som klev fram och gjorde en riktigt bra insats mot Mora då han noterades för ett mål och en assist. Även Eric Johansson noterades för samma poäng, 1+1.

Matchen mot Mora var ett bevis på att VIK kan leverera både framåt och bakåt. Bakåt har det ju inte varit några tveksamheter med, man släpper in minst mål och är bäst i boxplay. Till anfallsspelet har stora frågetecken funnits men nu börjat rätats ut.

Visst kan man ana en begynnande skäggväxt på Brady redan här, men ingen kunde förutspå resten…

Kan man bara behålla det fina anfallsspel man nu börjat få igång med mer massivt och längre tryck kan det blir betydligt roligare att följa VIK i fortsättningen. Lekfullhet istället för krampaktiga anfallsförsök bådar gott inför slutracet.

Att uppehållet kom när det gjorde är minst sagt oturligt men enligt Fagervall ska detta ha kunnat göra mer gott än ont. Vi får hoppas han har rätt och att vilan tagits på rätt sätt.

Kanske har Brady Leisenring fått ett par extra centimeters skäggväxt som i sin tur bringar med sig flyt i anfallet. Någon magi finns det i det där skägget och vem vet. Kanske går det hem som matchvinnare?

1 svar

  1. Läktarplats skriver:

    I kväll håller vi tummarna! Och inte bara tummarna utan står högljutt upp och sporrar vårt VIK till seger och fler segrar! Eller hur …..?