Silly: Analys kring tappet av Cody Murphy till Björklöven & Asplövens Simon Olsson flyttar hit

Cody Murphy kämpade och slet verkligen men i slutändan räckte det inte riktigt att ta VIK vidare. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Igår blev det klart att Cody Murphy lämnar VIK för Björklöven. Det är alltid lite ambivalenta känslor då en sådan spelartyp lämnar.

Å ena sidan är det en ruskigt hårt jobbande spelare med bra fart och styrka för sin storlek med ett fint skott. Å andra sidan är det en spelare som inte verkar ha den där naturliga känslan offensivt och Murphy tappade ju faktiskt allteftersom och slutade säsongen mer eller mindre i fjärdekedjan. VIK som framtidssatsar kan istället ge en sådan som Jesper Andersson mer istid.

Jag tror dock Björklöven gör rätt som satsar på Murphy efter ett läroår på stor rink då klubben nog behöver resultat nu. Som sämst får Löven ett energiknippe till tredjekedjan som kan göra tio mål. Brock Montpetit är en liknande spelare som lyckades förbättra sin känsla för spelet år två i Leksand och var där en viktig länk i kedjan. Blir ytterst spännande om Murphy kan ta samma väg som Montpetit.

Det blir jobbigt att möta Löven om de har både Marcys ”Messy” Jonsson och Murphy inne samtidigt. Två av de spelare jag sett som har bäst frekvens på grejerna…

***

Så lite silly: Asplövens lille trollgubbe Simon Olsson är klar för spela i tyska andraligan, DEL2. Olsson ska tidigare varit muntligt överens och skrev under fredagen på kontraktet för ett lag som hoppas att den tidigare Rögle-, Örebro- och Karlskogaspelaren ska lyfta dem i tabellen.

***

Apropå silly och Asplöven skulle det inte alls förvåna om VIK tittar lite där…

1 svar

  1. Vikmaster skriver:

    Nån som hört vart Nick Sorkin tar vägen?