Silly: Apropå centerjakt så hämtar Västervik in Gerry Fitzgerald med fina AHL-vitsord & scout uttalar sig – har Georgsson gjort det igen?

Ex-VIK:are Emil Georgsson (#67) har lyckats väldigt bra i övergången från spelare till GM med en handfull riktiga importfynd på bara två säsonger. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Apropå centerjakt. Västerviks unge GM Emil Georgsson, 34, har verkligen gjort några vassa värvningar från Nordamerika med sin lilla budget sedan han tillträdde 2018:

Kevin Schulze (D), Adam Plant (D), Kellen Jones (LW/C) och kanske främst Trevor Mingoia (RW), Rob Bordson (C) och Darren Nowick (RW/C). En imponerande samling.

Forwarden Peter Krieger gjorde inte bort sig heller direkt från NCAA, bland några missar också. Östervålasonen förtjänar verkligen mer beröm, kanske en framtida SHL-GM?

Georgsson inledde faktiskt sin karriär i Västerås som spelare mellan 2002-2005. Det är starkt att Georgsson, mycket tack vare sina importfynd, tagit sitt Västervik till topp-8 och playoff båda sina säsonger som sportchef.

Georgsson måste ha ett bra nätverk av scouter i Nordamerika som gör att han får mycket kvalitet per krona, ty ofta är på stora rinkar oprövade nordamerikaner inte särskilt dyra, om de kommer från gränslandet mellan AHL och ECHL.

Senast in i Västervik är nu den högerfattade centern Gerry Fitzgerald, 26, som har förhållandevis bra siffror i starka AHL. När bloggen talade med en NHL-meriterad scout kan vi ana att Georgsson har gjort det igen:

– Jag har bara sett Fitzgerald två gånger i AHL med Lehigh Valley Phantoms, men då lade jag märke till honom direkt – i positiv bemärkelse.

– Liten, men spelar med en ”bra motor” och bra fötter. Användes till och med i box play i slutet av en tät match. Kan vara en intressant kille, men jag har inte undersökt honom mer än så…

***

Man förstår att Zäta vill ha in mer ledarskap och beprövad karaktär nu när det högst troligen blir så att pappabackarna Kenny Källström och Morgan Hassel lämnar. (Vilket läsaren ”Bozo” kommenterade intressant om på bloggen).

En gyllene medelväg kan ju möjligen vara att ta in en välscoutad och ”billig” AHL/ECHL-center a´la Georgsson som kanske ger utrymme till någon tyngre ledartyp/pådrivare längre fram?

Zäta flaggade ju faktiskt för ”två tunga forwardsvärvningar” närmare jul om inte befintlig trupp skulle leverera…

4 svar

 1. micke skriver:

  Adam Plant, nästan 0,5 ppg. Helt ok det med.

  • Mikael Norén skriver:

   Ja, Micke, lyckades missa Plant också… Men nämnde ju inte några misslyckade som Vay, Desjardins och Randolph heller…

 2. Kelly skriver:

  Rob Bordson är ju inte heller så tokig