Silly: Tufft för VIK att landa J.B. i konkurrens med Timrå & Södertälje men misströsta ej: Här finns tre andra intressanta och högerfattade centrar

Myles Powell siktar på Allsvenskan, bland annat . (skärmdump)

 

Som bloggen rapporterade redan under tisdagen kom nu även Aftonbladet med uppgifterna under onsdagen att Timrå storsatsar. (Möjligen läser Aftonbladet vissa bloggar bra, men creddar lite sämre kanske? Men vem bryr sig om småbloggar?) TIK lockar troligen veterancentern Jacob Blomqvist med en rejäl hög med pengar.

Därmed ser det kanske svårt ut svårt ut för VIK att få in den beprövade och högerfattade centern. Hockeyvärlden är dock fylld av intressanta centrar.

Bloggen har snappat upp tre intressanta centrar som tittar på Sverige och Allsvenskan. Dessa tre nedan är dessutom högerfattade, precis som Blomqvist:

Myles Powell, 25. ”Likvärdig med Björklövens succécenter Tyler Vesel” påstod en som bloggen talade med. Ska vara en bra skridskoåkare, intensiv och med bra skills. ”För liten för AHL”, men har producerat bra i ECHL och har imponerat på Buffalos NHL-camp då han spelade lite med Rasmus Dahlin. Har dock haft svårt i AHL med bara 1+3 på 22 matcher.

Dante Salituro – siktar på Allsvenskan/Europa. (Skärmdump)

Dante Salituro, 23. Högerfattad och småväxt center som bra gjort med poäng i ECHL och nosat på AHL. En källa påstår att Salituro är en riktig bra spelare som är ”likvärdig med Lövens stjärna Justin Crandall”. Dock misslyckades kanadensaren vid en tryout förra säsongen i finska ligan.

Jacob Lagace, till höger, finns på svenska marknaden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Jacob Lagace, 30. Legace var riktigt bra i Asplöven 2014-15 och sedan runt 15-20 poäng per säsong i SHL. Därefter Norge och Tyskland. Van med svensk hockey och ska vara ”lättanpassad”. Liksom övriga också en bra högerskytt.

***

Frågan är om inte VIK måste vidga vyerna om nu de rikare lagen plockar hem de beprövade svenska toppnamnen? Det behöver inte vara negativt rent spel- och utvecklingsmässigt, även om man inte får ledaregenskaper och rutin a´la Jacob Blomqvist.

En insatt som har koll menar att ”man kan få otroligt mycket mer för pengarna på en välscoutad nordamerikan från ECHL/AHL som är på väg upp för relativt billiga 30 000 Euro/netto (som de ofta ligger på inledningsvis), än någon dyrare svensk som kanske är lite på väg ner…”

1 Response

  1. Bozo skriver:

    Ok, helt klart är Z ute efter en pappa när nu Ettan-sejour-legendarerna Hassel och ev Källström inte blir kvar. Märktes nog tydligt tidigt på säsongen när Hassel uteblev att det saknades mer spelare som visade seniorskap. Ibland behövs gamlingar som kan spänna ögonen. Patrik Berglund skulle verkligen behöva komma hem och känna sig som kung istället för legoknekt i Stockholm. Både för han och VIKs skull. Får han ett tydligt mission att ta upp VIK så tror jag han fixar det, precis som han ledde juniorkronorna när det begav sig.