Silly: Även åkstarke Alexander Younan ser troligen ut att stanna kvar vilket ger bra kontinuitet med en ung och välväxt backsida

Alexander Younan lämnar utan hard feelings enligt honom själv. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt uppgifter är Alexander Younan troligen nära en fortsättning i Gulsvart. Detta trots lockrop från SHL. Därmed får VIK möjligen ett väldigt välväxt och lovande försvar kommande säsong (tänkbara backpar):

 • August Tornberg – Alexander Younan
 • Simon Åkerström – August Nilsson
 • Gustav Berglund – Carl Ehrnberg

Sedan är det inte alls omöjligt att allsvenska skyttekungen Jimmie Jansson återvänder. Annars kommer VIK ersätta Jansson med någon back av liknande dignitet och således verkar det blåsa optimistiska vindar runt Gulsvart. Det kan nog vara 50-50 att Jansson stannar.

Enligt vad bloggen erfar kommer den åttonde backplatsen vikas för en junior. Det blir således en ung och välväxt backsida som Paananen och Ivarsson får knåda:

Möjliga ytterligare backar är alltså Jimmie Jansson och en junior som David Göransson. Om den allroundsskicklige Younan, som alltså fortfarande bara är 23 år, kan förbättra sina avslut och öka aggressiviteten kan det bli hur bra som helst för den redan SHL-meriterade backen.

***

Stort tack till Er tappra få (sett till antalet läsare) som hittills valt att stötta bloggen ekonomiskt enligt “En spänn om dagen”! Era fina hälsningar värmer dessutom oerhört mycket ska ni veta! Kanske borde inlogg fixas till bara er, det vore nog mest rättvist.

Extra kul är att många menar att bloggen och podden bidrar till ett bevarat eller ökat intresse för VIK. Besök länken ovan om även Du vill att bloggen och podden ska vara kvar.

4 svar

 1. VIKarn skriver:

  Äh, skit i rättvisan.
  För min del så uppskattar jag det engagemang som uppstår ibland efter nån artikel.
  Kul att ta del av andras åsikter, även om de inte överensstämmer med ens egna.
  Så är det i dagens media samhälle, vissa vill helt enkelt inte betala för sig, kanske av ideologiska skäl.
  Samtidigt gnälls det att bevakningen av VIK i bl a VLT inte är god nog.
  Ironiskt, man vill att folk ska jobba, skriva artiklar osv, men inte betala nått, nä gratis ska det va.

 2. Robbieblind skriver:

  Ingen dum idé att åtminstone ha en avdelning för oss lite mer engagerade (som betalar för oss).

 3. Bozo skriver:

  Halva vitsen med VIK under säsong är att gå in och läsa om matcherna här efteråt. Sedan när de gäller hela Silly-säsongen så är det här den leds ifrån.