Silly: Positiva vindar då VIK även verkar få behålla ett antal populära forwards och många av de man ville ha kvar…

VIK-gänget ser ut att få riktigt bra kontinuitet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt viskningar och röksignaler i bloggens kanaler verkar det som att VIK får behålla nästan alla spelare man vill. Detta har ju också sportchef Patrik Zetterberg flaggat för i annan media flera gånger.

Enligt dessa lösa viskningar är det inte otänkbart att forwardsuppsättningen kan se ut ungefär så här just nu (sedan kommer nog laget spetsas mer efter att säsongen startat):

Alexander Lunsjö  – Mr X1  – Sebastian Benker
Lukas Zetterberg – Daniel Öhrn – Viktor Hertzberg
William Wikman – Isac Skedung – Marcus Bergman
Anthon Eriksson – Fredrik Johansson – Mr X2

Alltså ser det ut som att kanske även Benker, Bergman och Zetterberg stannar. Alla tre har olika grader av offensiv potential och en del intressanta attribut. Men alla tre måste hitta betydligt större jämnhet i produktionen om VIK ska kunna utmana på allvar i toppen 2020/2021.

Särskilt har upptågsmakaren Sebastian Benker en speciell förmåga att ibland faktiskt nästan dominera med sin kombination av storlek, fart och händer som gav 4+3 de sista fyra matcherna. Detta efter att Lunsjö flyttades till hans kedja. Frågan är om den 28-årige Benker nu, en gång för alla, kan bli en topp-6-forward som gör 1 poäng/match i HA.

***

Det är bra att VIK verkar kunna bygga upp en kärna av yngre återkommande spelare där någon eller några kanske kan ta vid och ta över VIK-facklan den dag Fredrik Johansson slutar.

Som Alexander Younan så varmt beskrev i VLT:s och HockeyPuls senaste podd lät det verkligen som att man skapat en kultur med kärnspelare som hjälper VIK-ledningen att sprida sitt budskap till nya spelare och andra behövande.

***

Således kanske oklar framtid för Mattias Kalin, Jesper Johansson, Kelsey Tessier och David Rundqvist just nu. Sedan kommer givetvis några från J20-laget fylla ut laget.

***

Stort tack till Er som hittills valt att stötta bloggen ekonomiskt enligt “En spänn om dagen”! Besök länken ovan om även Du vill att bloggen och podden ska vara kvar.

5 svar

 1. Musse skriver:

  Känns som att JJ är en viktigare spelare defensivt i en fjärdelina än Anthon. Men jag ser gärna båda där och med Fredda i mitten.

 2. Hockeyfan skriver:

  Innan Benker ska behöva göra 52 poäng så kanske han ska få göra 40 poäng? Bästa han gjort är 32…

  Få spelare som gör 1 poäng per match.

 3. RuneS skriver:

  Det känns så här långt med alla ”sillyrykten” att VIK kan få ett härligt slagkraftigt lag nästa säsong.
  Jag tror att det behövs en uppoffrande ” spelare som JJ, samt att David R kan få ett riktigt genombrott i VIK.
  Många VIK-spelare kan komma att ”blomma ut”, bara det tränas förnuftigt och att VIK har lite flyt med skador.

 4. VIKarn skriver:

  När jag lyssnade på Podden du nämner, så lät det deffinivt som Z:a absolut vill ha kvar Jesper Johansson.

 5. Bozo skriver:

  Skulle inte förvåna mig om VIK visar sig ha gjort bäst ekonomiskt resultat i HA förgående säsong. Sluppit mkt lönekostnader pga långa sjukskrivningar och en del obudgeterade pengar har trillat in efter grundspelet trots endast en match. Inget jättelikt överskott men andra lag har haft helt andra lönekostnader och gått all-in. Sedan har VIK överskott undansparat och det kommer inte ställas höga krav om ens några gällande positivt eget kapital de närmaste åren.