Silly: Den stora utmaningen att ersätta Östman/Frycklund kvarstår, lite mer om Öhrn och går det att få loss spelare med kontrakt i Norge?

Frycklund (och Östman) blir inte lätta att ersätta med sin unika spetsegenskaper. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det sista sillyuppdraget kvarstår alltjämt: Att försöka ersätta den makalösa toppcenterduon Kalle Östman & Mikael Frycklund fullt ut.

Daniel Öhrn är ju tänkt att ersätta någon av dessa två toppcentrar. Bloggen har fått in del om centern som tidigare hyllats för sina insatser i Tingsryd här på bloggen.

Nedan lite mer kommentarer om Öhrn från initierade källor:

– I grunden en spelskicklig center med SHL-nivå i åtminstone skridskoåkning, teknik och skott. Spelsinnet är okej, men hade i alla fall tidigare svårt att anpassa sig till lagets system. Ville gärna tidigare också söka svåra lösningar, kanske spela lite ”snyggt”. Kunde i alla fall förr bli lite tjurig också och klaga lite på omgivningen när det gick emot.

– Han har bra åkteknik men ville, i alla fall tidigare, sällan gå i maxtempo. Försöker ofta spela lite som NHL-stjärnan Patrick Kane.

– Coachen i Timrå, Roger Forsberg, blev enligt uppgifter uppbragt på det när han försökte förmå Timrå spela högintensivt presspel och Öhrn drog ner tempot med flippmackor. Det gick säkert att spela det spelet bättre i Norge och han har säkert växt ifrån sina gamla olater nu, vilket hyllningarna från Tingsryd starkt indikerar.

***

Det kan inte vara lätt för Zäta att försöka ersätta Östmans allroundspel och vassa playmakeri eller Frycklunds kraft, balans, teknik och unika genombrottskraft.

Och den allsvenska marknaden är ju i princip tömd på bra centrar nu. Eric Castonguay ska vara dyr och tveksamhet råder om han passar i VIK:s spelsystem. Lukas Haudum går väl kanske till Oskarshamn, där Arsi Piispanen troligen stannar.

Alexander Reichenberg är som sagt en norsk VM-center som Zäta sannolikt kollat upp, men även där kan det vara tveksamt om Reichenberg är rätt typ för VIK, då man vill ha någon som kanske liknar Östman/Frycklund mer.

En öppning kan dock vara att många spelare i norska ligan ska ha klausuler för spel i Allsvenskan, samt att det fortfarande finns en myriad av på pappret intressanta transatlantcentrar lediga.

En ”rimlig drömvärvning” (rimligare än Bulan i alla fall) vore kanske en tekningsstark och högerfattad center som poängmaskinen Tobias Lindström i Vålerengen och numera norska landslaget. Ska vara ”gritty” också. Hade Zäta badat i pengar hade Lindström nog varit spelaren att satsa allt på att få loss från sitt kontrakt…