Silly: Zäta om truppens storlek ”ge juniorer chansen” & tips om centerfynd i tjeckiska andraligan – Cody Bradley

Mer galler med bara 13 forwards? Erik Juhlin, Patriks son, fick 18/19 sina första byten i A-laget, trots sin ringa ålder på 17 år. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Patrik Zetterberg berättade ju det mesta som var värt att veta under fredagens öppna träffar:

  • Patrik Berglund är inte aktuell och helt avskriven
  • Man var nära Tony Mårtensson
  • Nu är sökområdet på den sista topp-2-centern riktigt brett och man kollar på alla nationaliteter och marknader

Intressant också att Zäta är modig nog att erkänna att han fortfarande känner sig lite ”grön” som sportchef. Som sagt är den ödmjukheten en styrka fler i VIK-ledningen verkar besitta.

***

En fråga som dock inte besvarades var hur man tänker kring antalet forwards i A-truppen. Ifjol var Zäta bestämd med att man skulle starta med 14 forwards, men just nu har man bara 12 plus att en toppcenter till ska in.

– Tanken är att kunna ge juniorer chansen när tillfälle uppkommer, säger Zäta till bloggen om varför man siktar på en forward mindre.

– Detta plus att vi ser inget behov i nuläget av fler (än 13), då löser vi det längre fram i så fall, menar sportchefen.

***

Bloggen har ju under åren fått en del kontakter med professionella scouter. Ibland dyker då tips om potentiella fynd upp.

Ett centerfynd kan eventuellt vara Cody Bradley som imponerade på annars buttra scouter i den tjeckiska andraligan säsongen som gick. I samma liga spelar för övrigt Linus Svedlund.

Det blev 35 poäng i grundserien innan Bradley toppade poängligan i slutspelet (5+8 på elva matcher) med gamla goda namn som Petr Vampola och Tomas Plekanec.

Bradley, 27, ska ha ett mycket bra spelsinne och offensiv verktygslåda, som en NHL-meriterad scout tror till och med kanske skulle räcka långt även i HA. Men frågetecken för defensiven och ett ganska tunt CV i övrigt.

Samtidigt är nog Bradley inte dyr, vilket skulle spara pengar till andra eventuella nyförvärv längre fram…