Silly: En AHL-back som tittar på Europa & Tobias Forsberg (ex-Leksand) kikar på Österrike

AHL-slutspelet är slut (Grattis Manchester Monarchs!) och det bör öppna ordentligt för spelare där som kan tänkas komma över Atlanten. NJ sa i VLT att han tittade på spelare som fortfarande lirade i sina lag.

***

Ekonomiska besked väntas denna vecka. Sedan surras det ibland på sociala medier om att VIK-ledningen är så diffusa kring hur mycket pengar det egentligen finns i spelarbudgeten. Men det är ju inte så konstigt att de är det, av förhandlingstekniska skäl.

Det är knappast bra att skylta för omvärlden vare sig man är stenrik eller pank när man ska konkurrera med andra klubbar och sedan förhandla med spelare. Vi får nog leva med de något diffusa svaren…

***

En AHL-back som kan vara på väg över är Jon Landry, som enligt god uppgift varit ute på den europeiska marknaden flera år i rad utan att komma över, bland annat eftersom backen hela tiden trott sig kunna få ett NHL-jobb.

Nu börjar dock åren ticka och kanske är det dags för backen, som beskrivs som en trolig allsvensk toppspelare, att testa Europa. Prislappen bör ligga runt 70 000 Euro netto för en säsong. Landry har haft en topplön i AHL.

***

Ex-VIKaren Tobias Forsberg som senast var i Leksandm är på den österrikiska marknaden. Annars hade ”Foppa” kunnat vara en intressant spelare för en tredjekedja i VIK kanske, NJ ville ju behålla innan det blev LIF…

Men självklart ska NJ prioritera spets nu.