Silly: Fler ECHL-stjärnor på marknaden i HA efter värvningar därifrån av Oskarshamn, Mora, Södertälje & var det ”modern” hockey då Tre Kronor föll?

Jacob Hayhurst. (skärmdump)

 

Hörde från bra håll att ett gäng ECHL-stjärnor som är forwards är/har varit på marknaden i Europa:

 • Jacob Hayhurst (bilden). Den 27-årige kanadensaren, som är rörlig och kreativ, har varit en flitig poängplockare, senast blev det 37+39 för 76 poäng på 70 matcher och starka +30.
 • Cameron Hillis, ytterligare en småväxt lirare som öst in poäng i ECHL, 23 år ung fortfarande. Draftades ganska tidigt av Montreal.
 • Jeremy McKenna, högerfattad ytter som tidigare varit i Europa som junior och även gjort det bra i AHL. Även producerat i AHL-slutspelet bitvis.
 • Collin Adams, ska vara snabb och skicklig. Kanske passar bättre på stora rinkar? Ryktades till Sverige redan ifjol (kan tyvärr dock inte hitta den länken).

***

Södertälje, Mora och Oskarshamn har redan hämtat in några ECHL-namn och alla hoppas ju hitta nästa Chad Yetman eller David Quenneville därifrån. Kanske är någon av ovanstående på NJ:s radar?

NJ ska också ha sagt på träffen i onsdags att en import är klar.

Ingen silly utan nordamerikaner, där brukar NJ lyckas bra. Även säsongen som gick, men då föll det på andra saker.

***

Kanske börjar jag bli gammal och gubbgrinig. Men efter två dåliga insatser av Tre Kronor tog VM slut. Återigen sämst när det gällde som mest:

Lite märkligt att många TV-experter i en bisats nästan skrattade bort att Tre Kronor inte spelade överdrivet mycket försvarsspel, vred på skallarna och var vaksamma. Trots allt ganska viktigt ändå.

Misstänkt brist på ödmjukhet tyvärr, dagens spelare har tappat den? Tror nog att man är lite för bra.

Sedan detta anfallsspel då Tre Kronor, trots på pappret bra lag, kastade precis allt på mål, gärna från stillastående som så kallade lite ”egotrippade hjälteskott” som vi talat om i VIK.

Ingen kreativitet i passningsspelet, inga sidledspass och inga direktskott i princip.

Är detta den moderna hockeyn? Upplys gärna mig! Är troligen för okunnig för att förstå detta spel.

Har alltid undrat vad ”modern hockey” innebär, snälla förklara någon.

10 svar

 1. Patrik skriver:

  Gradin klar enligt Mr Hök

 2. Petri skriver:

  Gjorde en liten spaning bland cetrar som är kvar i AHL slutspelet och fann https://www.eliteprospects.com/player/251448/tye-felhaber… Kan det vara han som NJ gjort klart med?

 3. Mr H skriver:

  Du har rätt överlag Chrille:
  VM-laget: Kempe, Eriksson-Ek, Raymond, Zetterlund därframme plus ett par till. Det kan jag ändå tycka vara någotsånär ett hyfsat lag framåt i alla fall. De har gått bra under säsongen. Men det fattades lite mer tyngd – det fanns inte den där balansen som behövs i ett slutspel.
  Dahlin, Hedman, och Karlsson därbak. Plus Heed och Brodin.
  Tyckte om Dahlin, och Karlsson är ju normalt bra framåt. Syntes dock inte tillräckligt. Hedman fick inte med sig så mycket och var en besvikelse. Defensiven var inte något vidare i semin, och jag hade nog provat någon annan i mål. Tyckte att målvakten darrade tidigt i Tjeckien-semin.
  Laget var för ofysiska och lättlästa framåt. Bra fart på skridskorna, men i kvarten hade Finland det enkelt att plocka ned Sveriges ineffektivitet och invanda anfallsmönster. Det aviga och svårlästa spelet som finnarna kan bra i sin offensiv fattades helt hos svenskarna.
  Vi har inga Kenny Jönsson, ”Notan” ,Kronwalls, J Jönsson, Z eller Alfredsson för att nämna några. Skarpskjutare som Modin. Eller den bredd av spelare som vi hade förr.
  Rollspelare som Murray, ”Holma”, med mera. Totalt lite för snällt, med mera tekniska typer och inga som Sudden eller Kenny som kunde åka med 2 motståndare på ryggen och en på klubban och ändå få fram en assist…
  Sverige saknar karaktärerna. Både här och kanske även mer i NHL numera än vad som tidigare framkommit.
  Tappade svenskarna formen? Tja. Kanske.
  Utan ryssarna med igen så blir det ändå inte godkänt.
  Sverige har ingen bra trend i VM sedan en tid.
  Tröst-brons till oss och Schweiz får spela final mot Tjeckien. Åh – vad spännande!
  Eller…? Hehe 🙂🙂

 4. Erik skriver:

  Ok målvakt.
  Mycket bra backsida.
  Medioker forwardssida.

  Snabbt sammanfattat.

  Hade Nylander, Zinanejad och EP40 vart på plats hade det sett bättre ut.

 5. Chrille skriver:

  Vad gäller Tre kronor är jag djupt besviken på i princip allt. Trots s.k superstjärnor i defensiven syntes ingenting. Vare sig mot Finland eller idag. Lätta matcher i gruppspelet var ingen värdemätare. När det gällde klev ingen fram. Hedman som jag alltid gillat träffade inte ens mål m de skott han sköt. Om det nu ska kallas skott? Erik Karlsson syntes ibland men framåt var det pinsamt. Trodde inför VM pp Sverige Kanade i finsl men ju längre turneringen pågick förstod man tyvärr att det inte skulle ske. Skit samma. Viktigare är vad dom händer på vår värvningsfront och där är det tyst. Saknar minst 3 riktigt starka forwards i truppen. Tack för allt du skriver Micke.

 6. Zeb skriver:

  Vet man när vik kommer släppa årets intag till hg? Sett att flera andra lag redan har presenterat sina intag.

  • Jonas skriver:

   Den släpper de nog inte innan slutintaget till Widénska blir bekräftad. Brukar alltid vara någon/några som är på gränsen med betygen och lever i en oviss tillvaro för tillfället. De som har blivit antagna/ förhandsbesked från VIK/ länet är Oskar Aronsson, C/Fw, VIK, William Lindberg, Fw VIK, Eric Pettersson, C, VIK (Köping) Calle Larsson-Bergqvist, B, VIK (Köping) och Noah Rahm, Mv VIK (Hallstahammar) Övriga utifrån har jag ingen koll på.

   • Zeb skriver:

    Okej då förstår jag, intressant att man lyckas behålla Eric Pettersson efter hans succé i tv-pucken. Tack för svaret.

 7. Per skriver:

  Modern hockey är att dumpa puck ner i sarghörnen och sedan jaga som bålgetingar och vad sen . Dagens hock har inte platts för kreativa spelare det dödar kreativitet för dom. Uppspel kan jag förstå att man vill ha men sedan är det bara skit . Vi som kom ihåg lirare son krobbe Lundberg med flera då var det riktig hockey och dragningar i världsklass .