Silly: Kan Peter Andersson som lämnat Malmö och hans mandat att förändra Brynäs ge VIK chansen att få tillbaka Alexander Lindelöf (och behålla Lukas Zetterberg)?

Lindelöf var en stor hjälte med fina poäng i kvalet våren 2018, smällde här in i en puck mot Huddinge FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Talade med en ganska insatt Brynäskännare som menade ungefär:

– Ni kan nog få tillbaka Zetterberg och Lindelöf om ni vill. Enda kruxet med Lindelöf är att våra juniorbackar är för dåliga så han måste ersättas. Men Sundlöv jobbar på att bryta massvis med kontrakt, dock svårt nu på grund av Corona.

– Rent generellt vill Sundlöv och alla nya ledarna storstäda. Nye tränaren Peter Andersson (ex Malmö) tog jobbet för att de fick stort mandat. Sen får man se vad som är möjligt, men era grabbar har låga löner.

– Lindelöf har fortfarande beundrare i klubben, men det är svårare för Zetterberg. Vi har dessutom 1-2 juniorforwards som man vill satsa på. Alexander Ljungkrantz är en stor talang, Oskar Kvist också bra.

– Men Brynäs saknar spelskicklighet på backsidan nu, så man kan inte bara dumpa utan att ersätta. Vi har Sigalet, Andersén och inom kort kanske Bertilsson på dyra kontrakt. Lägg till Berglund som inte heller har offensiv uppsida. Björk och Ingman är vår offensiva kraft där nu. Victor Söderström var viktig.

***

Alexander Lindelöf vore ju ett lysande nyförvärv, som skulle göra det förmodade tappet av Jerome Leduc klart mindre kostsamt. Dessutom har Lindelöf den där smått unika känslan att smeka fram passningar i PP som Lukas Zetterberg älskar och behöver för sitt fantastiska skott. Det såg vi säsongen då Lukas gjorde 27 mål 18/19.

Thomas Paananens första åtgärd som VIK-tränare redan i kvalserien våren 2017 var att sätta in just Lindelöf som topp-6-back. Det var en satsning av Paananen som slog väl ut. Minst sagt.

Kanske kan Paananen och Lindelöf nu ta ett till steg tillsammans?

3 svar

 1. Pelle skriver:

  Jag har för mig att jag har läst att Brynäs tänker behålla Ingman.
  Jag har inte sett honom spela eftersom han inte hann spela för VIK, så jag vet inte vilken klass han håller.

 2. Pelle skriver:

  Brynäs värvade sönder VIK till ingen nytta. Men Ersson blir väl kvar antar jag.

  Egentligen så var väl Östman och Frycklund de största förlusterna för VIK förra året. Ersson blev ganska väl ersatt. Just centrar verkar svårast att ersätta.

 3. Brynäsare skriver:

  Lindelöv är ju långt från SHL-klass! Likaså Ingman. Ingen SHL- back för övre halvan av SHL. Är väl värvningar till Brynäs av Campese??