Silly: Koll på namn i EBEL och viss mån DEL med insatt källa och vi kan avslöja ny lagkamrat för Jan Urbas i Fishtown…

Vad ser Jerome Leduc i skyn gällande framtiden? Kan VIK hitta "en ny Leduc" på centerplats? Däremot är det klart att August Nilsson blir kvar och kan därmed förhoppningsivs utvecklas till en defensiv toppback i lugn och ro här. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

I dessa sillytider satt undertecknad och ”EP-scoutade” (på eliteprospects.com). Som alltid finns det många intressanta spelare från EBEL (Österrrike) och till viss del Tyskland.

Detta då de svenska centernamnen börjar bli få. (Om nu inte fine playmakern, tekaren och kaptenen Niklas Johansson går att få loss från konkurshotade Karlskrona, där dock frugan har ett bra jobb, så bra att det fick ”NJ2” att bryta ett kontrakt med Oskarshamn tidigare.)

Av erfarenhet vet vi ju också att Patrik Zetterberg gärna tittar här i Mellaneuropa (Leduc, Tessier och Beck. Och Zäta var faktiskt assisterande sportchef då Langkow togs in från EBEL). Zäta har ju själv spelat där nere i Hannover och Innsbruck.

VIK letar nog efter en center som är en bra playmaker/passare med ledaregenskaper och bra karaktär. Men jag antar att man inte kan få båda attributen i en toppcenter för anständiga pengar. Eller?

Dessa spelare i EBEL och till viss del i Tyskland fann undertecknad som intressanta och de är listade som centrar/yttrar på Eliteprospects.com.

Sedan frågade jag en välmeriterad scout om denna lista, nedan är råsvaret:

”Vause är en fantastisk skridskoåkare. Findlay och i mindre grad Herbert passar mestadels på din profil gällande karaktär/lederskap och playmakeregenskaper.

Yogan och Broda är mestadels yttrar. Matt Neal har signat med Bremerhaven för länge sedan (se där, detta är Jan Urbas lag numera som officiellt heter ”Fishtown”). Catenacci spelar mestadels ytter.

O’Donnell är en ren vinge. Flick kan spela båda men han är långt ifrån en playmaker. McNeill är alldeles för ojämn. Alla övriga killar på din lista har ”vårtor” (någon/några uppenbara brister).”

***

Så med andra ord har bloggen vaskat fram Brett Findlay och i viss mån Caleb Herbert och Taylor Vause som intressanta namn att scouta vidare.

Men de lär också kosta en slant. Dock bör väl VIK har hyfsade förutsättningar att ta in ett bra och ganska beprövat namn. Gulsvart har väl klarat pandemin bättre än många andra så här långt?

1 svar

  1. Kelly skriver:

    Angående juniorverksamheten så verkar det gå utför. Minns för någon säsong sedan att det inte var 100% trivsel, vad det nu beror på. Anmärkningsvärt är väl att tre av de som lämnar har farsor som är f.d VIK-spelare. Vad signalerar det?.