Silly med centerextra: 13 kontraktslösa centrar som lirat i starka Europaligor: En del intressanta lirare som varit i Örebro, Leksand, Modo och Rögle

Janos Hari är en beprövad playmaker på marknaden. Men här blev Jonas Fransson och ribban för svår den 13:e oktober 2015... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Lite extra för den sillybitne. Nedan en koll på för VIK kanske inte helt otänkbara centrar ute i Europa som letar kontrakt (i alla fall officiellt).

Det finns onekligen ganska många namn, första listan är på kontraktslösa centrar i bättre ligor som tjeckiska förstaligan, tyska toppligan, Österrike, SHL och finska toppligan:

Källa: EliteProspects.com Premium – rekommenderas varmt!

Här finns några riktigt starka namn som VIK, kanske med nyinkammade sponsorpengar, kan hugga på. Detta om de svenska namnen blir för få och svåra att nå.

När VIK värvade Kelsey Tessier såg undertecknad på en del klipp med Wien, då ovan nämnde Taylor Vause verkligen stod ut med enorm fart och fin offensiv.

Det finns fler heta namn i Österrike, vilket alltså är en liga som Patrik Zetterberg själv spelat i och värvat Leduc & Tessier från redan. I den serien (EBEL) har sportchefen uppenbarligen stenkoll.

Rob Bordson visade ju i Västervik vilken oerhört fin spelfördelande center det är, och belönades med ett kontrakt i HPK. Något säger mig att Bordson skulle ta fram det bästa ur Lukas Zetterberg och Marcus Bergman i en kedja.

Janos Hari är också ett spelgeni som hittar sina medspelares blad med förbundna ögon, vilket han visat i Leksand och Modo, har även SHL-rutin.

Matt Carey är en tuff klasscenter på allsvensk nivå, men kanske vissa frågetecken off ice? Uppdraget är ju på ett sätt enkelt: Hitta någon center som påminner så mycket som möjligt om Kalle Östman. Bergman & Zetterberg behöver det…

***

I nästa inlägg tittar vi på lediga centrar som lirat i lite sämre ligor. Men visa av historien vet vi att man man superfynda där…