Silly: Patrik Berglund har gjort en träning i succélaget – återstår att se var framtiden har att bjuda & mer om Henrik Hetta från Danmark

 

Enligt uppgifter från bra håll har Patrik Berglund gjort en träning med Surahammar. Någon trodde att han gör det för att testa lite och se om han får tillbaka suget.

Oavsett historik och risker/möjligheter med Berglund är faktum att VIK skulle må bra av någon toppforward som kan bredda/spetsa laget inför slutspelet. Och oavsett ålder och allt som hänt har den 33-årige centern snittat 0,6 poäng/match i SHL de senaste åren, vilket brukar bli nästan det dubbla på HA-nivå om allt stämmer.

Och Patrik Zetterberg har ju tidigare gått ut i Aftonbladet/VLT med att han har bra kontakt med Berglund. Ett intresse som inte lär minska av att träningar genomförs i Sura…

***

Talade med en insatt i Danmark om Henrik Hetta, som nog många menar skulle vara ett perfekt komplement till VIK inför slutspelet:

– Jag tror att Rungsted väntat sig lite mer av Hetta. De var väl medvetna om att han inte ska vara en poängmaskin, men de hade nog förväntat sig han skulle synas mer fysiskt. Han har också varit osynlig i vissa matcher.

– Rungsted har inte alls presterat på den nivå de brukar och där har man förväntat sig mer av profiler som Hetta, Marcus Olsson och Mattias Persson. Men jag tror inte att Rungsted kommer släppa Hetta i år, så Västerås borde ha varit på planen innan nyår.

– Rungsted har inga fler transferkort (som man tydligen bara får använda till en import, reds. anm.) öppna den här säsongen. Och Donat Szita har precis slutat och eftersom de inte har fler transferkort så kan de inte ersätta honom, så därför tror jag inte att de låter Hetta gå även om de inte är helt nöjda.

– De skrev på ett kontrakt med Branden Gracel för en vecka sedan och det visar att de fortfarande tror på det. Men de låter inte två importer lämna nu. Med den begränsade ekonomin i Danmark är också utbudet på spelarmarknaden ovanligt litet och det bidrar också till att det blir svårt i år.

6 svar

 1. Marko skriver:

  Nu börjar det röra på sig i finska ligan iaf gällande bottenlagen som släpper spelare. Det kryllar väl inte av intressanta spelare men jag skulle nog ändå kika på backen i Ässät Shawn Lalonde (FBK 14-15) som är en lite tuffare tvåvägsback med hyfsad skridskoåkning som säkerligen dels kan rensa lite framför målet men också bidra offensivt.

 2. Peter T skriver:

  De nya restriktionerna borde väl rimligtvis innebära 1500-2000 i publiken!?

 3. Jan Malmberg skriver:

  Nya restriktioner 500 pers. per sektion😀🥅🏒 alltså mer publik på Hockey. Bor i sura ang. Patrik Berglund och fd VIK tränaren får kicken från Malmö!

  • Mathias skriver:

   Vad betyder det här med 500 per sektion rent konkret för VIK? Snackar vi 500 på hela stora sittplatsläktaren, eller 500 pers per sektion på sittplatsläktaren?

   Är det ens 500 stolar per sektion där föresten? haha

   • Pelle skriver:

    Som jag förstår det så skall publiken inte kunna komma i kontakt med andra sektioner. Alltså hinder mellan och separata ingångar och separata toaletter och kiosker. Blir nog knepigt i ABB. Sen skall det väl vara avstånd mellan sällskap fortsatt. Ståplatsläktaren kanske går att ha som en sektion där man antagligen måste sitta.
    Stora ståplats är ett frågetecken för mig. Kanske går att dela i två.