Silly: Så tjänade Kelleher & Huhtala i HV71 och hit är de på väg, Henrik Hetta, Patrik Berglund, Lukas Zetterberg & scout om Blaine Byron ny i Oskarshamn

Lukas Zetterberg är het. FOTO: JIMMY GERDIN

 

Lite blandad sillymix  i högkoncentrat.

Tyler Kelleher lämnar HV71. Det blir troligen Tyskland nästa för forwarden som enligt uppgift hade ett kontrakt värt hela 150 000 Euro netto i HV71. Det blir en hög totalkostnad det på HA-nivå…

Även enormt starke Tommi Huhtala lämnar HV71 (vi minns hur Rahimi kändes klen mot finländaren). Huhtala hade också bra lön i HV71, enligt uppgift 100 000 Euro netto.

Huhtala ska hem till Finland och hade annars varit värdefull för exempelvis VIK då kraftfulle Henrik Hetta inte längre är med i den gulsvarta bilden enligt bloggens källor.

***

Vad bloggen hört lutar det inte åt att det blir någon ishockey för Patrik Berglund, åtminstone inte kommande säsong och troligen inte efter det heller. Lukas Zetterberg ska ha nobbat bud att utnyttja sin klausul från utlandet och verkar bli kvar.

***

Tänkbara kedjor/backpar efter att det hänt en del saker:

Zetterberg – Kalle Östman? – Cheek
Ny spetsytter –  Ny spetscenter – Svensson
Lunsjö/From – Skedung – Bergman
Ny breddytter Aronsson – Wiberg/Kangas

 • Gunnarsson – Lindelöf
 • Jansson – Ny rejäl back (Warg?)
 • Jardeskog – Ny back
 • Östman – Göransson

Så Patrik Zetterbergs shoppinglista ser nog ut så här:

 1. Toppcenter
 2. Toppcenter
 3. Spetsytter
 4. Breddytter
 5. Topp-4-back
 6. Bra tvåvägsback

***

Oskarshamn har värvat Blaine Byron. IKO har gjort det bra i SHL och är nog glada att de tog sig upp när de gjorde…

– Vet att han kom in för att LA Kings och Berlin har samma ägare, säger en proffsscout till bloggen. Jag har inte sett honom så noga, men han spelade väldigt bra för dem, skapade mycket offensiv, spelade mellan två tyska VM-spelare (Pföderl & Noebels). Var definitivt en nyckelspelare för dem i deras titeluppföljning.

8 svar

 1. Kalle skriver:

  Frycklund var ju med på videon från isträningen. Är han verkligen Påväg bort? Som någon tidigare sa, han sa väl redan tidigare att han ville spela så högt upp som möjligt. Bara för han vill spela i shl betyder det väl inte att han är Påväg bort? Eller har någon någon annan info?

 2. Mikael skriver:

  Sportchefen säger för 3:e säsongen i rad nu att han lärt sig av sina misstag att inte starta med en sådan tunn trupp som tidigare… upp till bevis nu för då är det många till som måste in! Synd att vi inte plockade Västerviks Sportchef när vi hade chansen innan han drog till SSK!!

 3. Mr H skriver:

  Jaha – det ser ut som det har sett ut under många säsonger nu. Det händer för lite efter säsongavslutningen. Vi är i mitten på maj. EN ny toppspelare in, och EN ut (Fryckis)!! Ingen ny center in – men en ut. Minus 1 center alltså (för toppkedjorna), och vi är snart i juni!!
  Vill inte vara för negativ.
  Men det här är inte bra. De andra klubbarna kommer inte att vänta.
  Hur många spelare är det som ska ersättas totalt egentligen?
  Laget ska dessutom hinna spelas ihop – då räcker det inte med sista-minuten värvningar!
  HADE INTE VIK STÖRRE BUDGET inför nästa säsong?
  Kort och gott – det borde ha hänt lite till vid det här laget!
  Hur ser uppföljningen ut efter mötet i april? Har scoutingsidan fått någon förstärkning? Vad händer i övrigt?
  Visst – alla går att ersätta, och vi ser en del av prislapparna på möjliga spelare. Eller omöjliga. Men vad kommer att finnas kvar då det gått 3-4 veckor till?
  Snart kan det vara rensopat på centers, och då måste Z ha tur igen med ECHL, eller andra spår som tyska andraligan och så vidare.
  Hur ser det ut med samarbeten med SHL? Har vi något aktuellt sådant?
  Nu måste det hända något!!!!!!!

 4. Jeppe skriver:

  Jag vill återigen påminna om att gulsvart hade en förstatlina som tillsammans stod för 130 poäng nästan säsongen som gick..

  Så jag fattar inte Varför man skulle splitta på dom tre, nu blir ju kanske inte Fryckis kvar men annars förstår jag inte att dom inte skulle lira ihop…

  Förstå om man då kanske skulle få tre linor som skulle kunna nå upp mot 100 poäng tillsammans.

  Det jag menar är att man kanske inte så blint ska värva spelare för förstalinan, utan se spelar som passar in och kompletterar dom spelare som redan finns kvar på kontrakt. Så att LAGET blir bättre.

  Sen gillar jag inte riktigt ordet ”spets” som används totalt felaktigt av oss fans. Man får helt enkelt säga poänggörare eller något istället. JJ besatt ju skaplig spets, inte poängligaspets utan PK spets och arbetskompetens. Blir svårt att ersätta.. Fredda Johansson besatt oxå spets, Viktor Mårtensson likaså…. ja ni förstår vad jag menar

 5. David skriver:

  Just nu känns VIKs satsning mot SHL väldigt avlägsen.
  Djurgården, MoDo, Björklöven, Södertälje och alltid Karlskoga är alla lag som jag tror kommer bli mycket bättre.

  Tycker VIKs spelartrupp saknar bredd kvalitén för att bli ett riktigt topplag.
  Är rädd för att Z & Paananen överanalyserar nyförvärven och att det i slutändan landar i kanske att han kan utvecklas situationer alt att kontrakten bryts under säsongen.

  Nej…upp till bevis och presenter någon riktigt, riktigt vass spelare så man får tillbaka hoppet om SHL.

  • Viiik skriver:

   Han är ju inte klar än, så klart det saknas bredd och kvalité, han har inte värvat klart än ^^

   Cheek hade kommit 3a i viks interna poängliga, bra värvning.
   Lindelöf hade kommit 5a i viks interna poängliga, bra värvning.

   Vad händer när båda dessa herrar får bättre omgivning, kommer bli riktigt bra.
   Emil Aronsson kommer lösa JJ’s roll galant.

   Förstår inte att man kan klaga och säga att det inte är en satsning mot SHL. Lugn han är inte klar än.

 6. Pelle skriver:

  Har inte sett något att Frycklund är klar för något lag..Är han kvar än och tränar med laget eller har han packat?

 7. Pelle skriver:

  IKO och LIF hade flyt med covid när de slapp kvala ner trots att de kom sist 2020. Då fick de ett år till på sig att bygga lag.

  Zetterberg är för mig ingen ytter för förstakedjan, men han är ju ung och utvecklas fortfarande så allt kan hända. Skulle vilja se mer från honom 5v5. Han försvinner ibland.
  Man får hoppas det kommer in vassa nyförvärv så vi får den nya förstakedjan det pratats om. Kanske en ren transatlantkedja. Det har ju fungerat i andra lag. Och så kan Östman kampera ihop med Svensson och Zetterberg i den andra.