Silly: Salzburgs två bästa österrikare lämnar och Thomas Raffl nära Sverige igen

Store österrikiske powerforwarden Thomas Raffl gjorde det bra i VM och för sitt klubblag Salzburg, som han nu lämnar enligt bra källa. Nu ska den tidigare Luleåliraren åter blicka mot Sverige och eventuellt vara i stort sett klar för ett lag, med absolut största sannolikhet i SHL.

Även skicklige lille backen Dominique Heinrich kommer lämna Salzburg. Heinrich ska också hålla SHL-klass men osäkert var den lille liraren hamnar.

***

Annars är Raffl precis en sådan rejäl typ som VIK saknar i forwardsbesättningen. VIK-fansen får kanske hoppas på någon profil som exempelvis Darren Archibald istället, för att spekulera lite.

Archibald lirar just nu AHL-slutspel (där NJ troligen har stenkoll, enligt hinten på VLT.se tidigare) för sitt Utica och om vi ska gissa vilt kan det kanske vara en rimlig typ att få hit.

***

Men det är ju främst på backsidan VIK saknar spets just nu. En back som nämndes på Centralen tidigare som tittat på Sverige är Brent Regner. Men nu verkar det som Regner ändå stannar i Nordamerika.

Prislappen, gissningsvis, för en sådan spelare ligger på runt 80 000 Euro netto skattefritt (totalt nästan 1,2 miljoner kronor) för en säsong totalt skrämde kanske.