Silly: Westerling valde Södertälje trots lite motstridiga signaler

Bloggen fick veta om Jonas Westerlings intentioner ganska tidigt av en kanonkälla för flera dagar sedan. Men lovade att inget skriva då. Samma kanonkälla sa igår att Westerling lutade åt VIK.

Sedan blev det Södertälje ändå. Och idag fick jag signaler från ett annat kanonhåll att man egentligen kanske inte var så intresserade idag trots allt med tanke på alternativen. Visst, det kan vara en efterhandskonstruktion.

Men hade man värvat Westerling hade man tvingat ut Matt Leitner (som enligt honom själv är en naturlig center) på kanten, kanske inte en optimal start för att tidigt få igång den redan hypade collegestjärnan.

Dessutom skulle man fått in ytterligare en liten finesspelare och målet om en större och mer fysisk forwardssida hade blivit ännu svårare att nå.

Vi får annars gratulera Södertälje till en supervärvning som kanske gör 100 poäng i Ettan ”en route” tillbaka till Allsvenskan, men VIK-fansen kanske inte behöver sörja överdrivet mycket.

Det fanns tydligen en ”buy out” i Westerlings kontrakt också, så SSK fick nog betala en ”övergångssumma”.

Troligen har NJ riktigt bra alternativ, kanske i AHL-slutspelet som han hintade i VLT. Men samtidigt såklart inte lika säkra kort som Westerling, men kanske med högre ”reward”.

Förresten slogs Hartford Wolf Pack ut igår med 4-0 mot Manchester, så om NJ har någon på tråden där i Hartford lär det snart visa sig. Nu är det bara tre lag kvar i AHL-slutspelet…

4 svar

 1. Spacek skriver:

  Blomstrand UTICA?

 2. Mikael Norén skriver:

  Mattias, vet ej, tror VIK kommer ligga lite lågt med värvningar etc lite framöver. Behöver nog få fler budgetbesked.

 3. Mattias skriver:

  hur är det med Brock???

 4. PatrikH skriver:

  Jag vill se Jonte Berg i VIK nästa säsong. Han tillförde en jäkla speed och checkingintensitet till VIK. Jag tror han kommer att kunna leverera mer än i boxplay nästa säsong. Signa honom NU!