Silly: Simon Zether från Rögle fortsatt troligen intressant – kanske mer realistiskt än att råna rika Björklöven på Axel Ottosson & följetången Jared Dmytriw fortsätter

Simon Zether. SKÄRMDUMP

 

PÅ BILDEN: Simon Zether (skärmdump).

Igår skrevs det en del om Axel Ottosson och VIK. Men 116 000 kronor per månad enligt Hockeynews alltså som det ryktas om blir en väldigt dyr totalkostnad. Och Umeåsonen har trots allt inte alls samma meriter i SHL som exempelvis Konstantin Komarek.

Då är det kanske rimligare ändå att förvänta sig att VIK kan landa en sådan center som Rögles jättetalang Simon Zether, som Expressen skrev om tidigare.

***

En insatt i branschen tror att Zether redan är god för 30-40 poäng i HA i en framskjuten roll. Detta efter att tidigt mogne Zether exempelvis fick regelbundet med istid för SM-finalisten även i slutspelet.

Zether beskrivs exempelvis här som en möjlig framtida NHL-spelare tack vare sitt spelsinne, sin skicklighet och mogna spel om han kan förbättra sin skridskoåkning, som är/varit den utstående svagheten enligt rapporter.

Många tror att Zether kommer väljas så tidigt som i andrarundan i NHL-draften. Vissa menar att han med bättre fötter kanske valts i första rundan.

Siten ovan, thehockeywriters.com, tror att Zether är god för 20 poäng i SHL i en lite större roll.

***

Nedan är också hur Rögles tränare Roger Hansson beskev varför de gav Zether stort förtroende i SHL och hela vägen genom slutspelet och finalen:

Låter som en intressant tvåvägscenter för VIK. Sedan tror jag det eventuella intresset för Zether inte bara beror på den förmodat låga prislappen, utan för att man helt enkelt tycker han redan är bra.

Landar NJ en sådan som Zether lär det också finnas en hyfsad slant kvar att förstärka laget längre fram. Detta då man kanske ser tidiga luckor efter några träningsmatcher.

***

Dmytriw har bra tryck grejerna – och även bra tryck i förhandlingsuthålligheten uppenbarligen FOTO: RUNE ÅHLÉN

Jared Dmytriw är ju också ett solitt och troligt prisvärt centeralternativ fortsatt. Har sällan hört så mycket olika bud vad som gäller i trovärdiga kanaler.

Ena dagen nästan klar, nästa dag nästan avskriven. Allt i en lång loop av olika bud.

Men både Zether och Dmytriw är fortsatt aktuella om jag inte fått saker om bakfoten. Dmytriw börjar utvecklas till en lång följetång där alla parter verkar ha svårt att ta ett beslut.

Vem blinkar först?

18 svar

 1. Mr H skriver:

  Pelle: Bra skrivet. Samt från alla andra. Mycket bra ideer och tankar. Väldigt bra fart på bloggen i övrigt. Kul.

 2. Pelle skriver:

  Ekonomiska problem i många allsvenska klubbar tydligen, tex SSK, AIS och Mora med stora förluster.

 3. Peter skriver:

  Det pratas mycket om bra center. Jag undrar om Maxim Andreyev är en sådan att satsa på? Det ser ut att han är just nu utan kontrakt men det kan ändrar sig snabbt.

  https://www.eliteprospects.com/player/337975/maxim-andreyev

  • Pelle skriver:

   Vet du någon ryss som spelar i Sverige? I USA går det bra, men i det extrema landet Sverige har rysshatet inga gränser.

   • Krobbe skriver:

    Arkalov och Grebenshchikov spelade ju i VIK efter invasionen och även halvryssen Lagunov. Borås har målvakten Konstantin Barulin. Tror de flesta kan skilja på sak och person och det fanns inte så otroligt mycket ryssar innan Putin började kriga heller. Samtidigt kan det förstås vara lite komplicerat, tror många gärna skulle se att en rysk import tog avstånd från Putin och kriget och det kan ju eventuellt bli en jobbig situation för denne.

    • Pelle skriver:

     Jo, men VIK-ryssarna skrev på för VIK innan invasionen började. Sen finns det förstås ryssar som bott i Sverige i ett antal år, och även barn till dessa. Dessa räknar jag förstås inte. Men jag har inte hört om någon klubb som värvat ryska medborgare efter februari 2022. Dmytriw räknas förstås inte, han är kanadensisk medborgare sen många år.
     Sen bojkottar ju landslaget även svenskar som spelat i KHL de senaste två åren. Även bandyn har liknande idéer, vilket jag kan tycka är lite petigt. Idrottsmän vill tjäna så mycket pengar som möjligt under deras korta karriär. Betyder inte att de stödjer Rysslands krig.

     • Pelle skriver:

      Glömde kommentera Lagunov. Han är faktiskt född i Kanada trots dubbelt medborgarskap. Dmytriw också född i Kanada med enbart kanadensiskt medborgarskap.

 4. Mr H skriver:

  I dagens Sportbladet finns det en artikel om en junior (Kid Andersson) som skadades riktigt grovt i en match för ett par år sedan mellan Avesta och Hille/Åbyggeby. Plus bilder. Grov misshandel!! Ruggigt fult gjort.
  Thomas Bodström blev inkopplad.
  Förövaren dömd i hovrätten till bland annat 93.000:- i skadestånd. Det får han nog vara nöjd med.
  Läs!

  • Alkemisten skriver:

   Fin klubb Avesta… dom var inblandad i en till händelse i Vintras som det inte skrivits om ens i VLT. En J18 match mellan Sura och Avesta, en kille i Avesta flög på en i Sura bakifrån, slet av han hjälmen, fortsatte och dunka suringens huvud i isen, följde upp med att mordhota suras tränare på vägen ut, tror även vaktmästaren blev mordhotad, men som sagt inte ett ord i VLT

 5. Mats i Wien skriver:

  VIK behöver alla tre Ottosson, Zether och Dmytriw; finns säker pengar för det

 6. Pelle skriver:

  Finns det plats för både Zether och Dmytriw? Jag hoppas det. Jag vill ha en bred trupp med många som kan spela center.
  Jag är trött på det här med centerbrist vid skador. Det sänker laget varje gång, och det har sagts i många år att det inte går att hitta centrar under pågående säsong. Och att ha tex Kangas som tekare, det funkar ju inte. Centrar måste kunna teka bra.

 7. Musse skriver:

  Zether verkar vara ett riktigt intressant lån, hoppas det går att lösa. Kan tipsa om en kul podd med Randy Heath på vik.se. Han är tillbaka i Västerås efter 35 år. En oförglömlig upplevelse för oss som var på matchen när VIK gick upp i Elitserien och sen firandet på natten med laget på nattklubben Lord🍾🥂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *