Silly: Skellefteås prisade J20-poängkung Jacob Andersson förstärker Västerås backsida?

Enligt Hockeysverige.se kommer backen Jacob Andersson, som vann poängligan i Skellefteå och backarnas poängliga i J20 totalt, till VIK.

20-åringen utsågs även till J20:s bästa back av förbundet med följande motivering:

”En spelskicklig back som ser isen bra och bidrar med ett effektivt passningsspel. Behärskar tvåvägsspelet med sin skridskoåkning och kan också tillverka poäng. Har med sitt tålamod på och utanför isen i sin träning utvecklats och tagit ett stort steg denna säsong.”

Visst är Andersson ung och många VIK-fans ville kanske ha ett mer rutinerat namn, men samtidigt har backsidan varit det stora utropstecknet denna försäsong. Dessutom brukar sådana här SHL-lån med hungriga och mycket lovande spelare göra det bra.

Har någonsin något ungt backlån från SHL floppat i VIK?

***

Nu när det verkar som NJ i detta skede trots allt väljer en sådan ”budgetlösning” på backsidan gäller det att utropstecknen Mylläri, Borgman och Cook fortsätter på den inslagna vägen med bra spel.

Och så klart att den något lätte Jacob Andersson, ombytt i tre CHL-matcher i år, verkligen klarar omställningen till seniorhockey. Annars ser det tufft ut.

Frågan är också om man litar på att offensive backen Alex Nilsson Lindelöf, som jobbar med att förbättra fart och defensiv, är redo att hoppa in från åttonde backplatsen vid de obligatoriska skadorna, eller om NJ vill värva en back till?

I genomsnitt har man nog nästan en-två backar skadade eller halvskadade varje match, eller? Sedan finns såklart friskusen Douglas Alenbring.

***

Denna ”budgetlösning” borde hursomhelst innebära att NJ får mer pengar kvar till att spetsa forwardssidan som skriker efter en producerande och beprövad forward/center. För att ersätta tänkte topp-6-forwarden Matt Leitner till att börja med.

4 svar

 1. Elington skriver:

  En hur lovande back som helst. Riktigt bra 2-vägs back. Härlig blick för spelet vilket syns på antalet ass. Synd att han inte får en ordinarie backplats i Skellefteå.

 2. Freddan skriver:

  Känns tyvärr som att VIK egentligen saknar en hel kedja. Lantosi, Lidström och Zetterberg etc ska såklart matchas men känns inte rätt vare sig mot dem eller laget om de matchas i samma kedja…

 3. Karl Peter skriver:

  Angående backfrågor. Har inte sett Lindelöf-Nilsson i upptakten av denna säsong. Men var ikväll och såg mötet Ssk J20 mot Vik J20. Anonym och osäker och ställer till det en hel del hemåt. Borde vara mkt mer dominant och framåt när han är med och representerar juniorerna. Ytterst tvek på möjligheterna att bidra. Måste verkligen bekänna färg.

 4. Adde skriver:

  Om Jacob Andersson lånas in så hoppas jag att lånet sträcker sig hela säsongen. Så att om han skulle göra en kanon säsong inte går tillbaks till SAIK i SHL i slutet av säsongen.
  Ska bli kul att se honom i Vik tröjan. 🙂