Silly: Toppcenterjakten ser ut att blir svår då det ryktas om att Tony Mårtensson slutar efter två år i Almtuna och att Mikael Frycklund blir kvar i Linköping

Bara en liten chans att Kelser Tessier kommer tillbaka, men det verkar inte drälla av rimliga alternativ på centermarknaden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Nyligen gjorde Patrik Zetterberg klart i VLT att Kelsey Tessier troligen inte blir kvar i VIK som det ser ut nu. Detsamma gäller såklart Jerome Leduc.

Förutom oron i omvärlden just nu har VIK bland annat denna svåra fråga att hantera då just centerspelet föregående säsong inte alls nådde upp till nivån som då Mikael Frycklund och Kalle Östman var center 1A och 1B 2018/19. VIK vill nog närma sig den centernivån igen, och det behöver man göra för att ta steg som klubb.

Det här länge ryktats från oerhört bra håll om att VIK och Tony Mårtensson tyckt om varandra. Men nu har bloggen hört att den fantastiske playmakern kommer sluta efter 111 poäng på 113 matcher i Almtuna de senaste två åren och en enastående karriär.

Sedan finns inga indikationer i bloggens nät om att Mikael Frycklund kommer lämna sitt kontrakt med Linköping som sträcker sig över kommande säsong. Därmed kan vi redan nu slå fast att den troligen viktigaste sillyfrågan kommer bli vilken förstecenter VIK kommer byta om till nästa säsong.

Kollar vi också på utmärkta EliteProspects.com ser det faktiskt ganska magert ut gällande rimliga och potentiella förstacentrar i ett lag som VIK. Topp 15 lediga centrar just nu av spelare som spelade i HA baserat på poäng 2019-20:

Knappt någon ovan känns rimlig att få hit eller rätt att axla en förstecenterroll i VIK. Vilka andra potentiella förstecentrar finns där ute?

6 svar

 1. Bozo skriver:

  Förutom förstacenter så behövs ytterligare en forward som åtminstone kan alternera som center vid skador.

 2. Musse skriver:

  Kanske Mylläri hamnar billigt i VIK. Fick väl inte nytt kontrakt i Malmö, sen inte så lyckad i Linköping. Och verkar nu inte få vara kvar i Djurgården.

  • Freddan skriver:

   Men kanske inte vore helt lyckad som förstecenter..;)

  • Gulsvart skriver:

   Mylläri är väl klar för IKO och Filander vad jag vet

   • Pelle skriver:

    Ganska väntat i så fall. IKO får ta det som blir över när alla andra SHL-lag tagit det dom vill ha.
    Att IKO blev kvar är ju en fördel för LIF nästa år när bara ett lag åker ur.
    Med andra ord får LIF tre år på sig att etablera sig innan det blir skarpt läge.

    • Bozo skriver:

     Verkar ju inte spela roll hur mycket pengar som pumpas in där. Det lyfter aldrig, karma kallas det. All heder till deras supportrar men vidrigare aura är svårt att hitta på en förening. Inga människor verkar må bra som satt sin fot där. När Jönsson tackar nej till tränarjobbet för att istället bära vattenflaskor i Örebro, så säger det en del.