Silly: Troligt tränarnytt enligt magkänslan, lite mer signaler & trots allt en stor fördel inför 24-25 att VIK redan nu är ett av få lag som vet serietillhörighet och kan jaga nyförvärv

PÅ BILDEN: Örjan Lindmark och Karl Helmersson. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

41 svar

 1. Chrille skriver:

  Det måste till en riktigt bra tränare snarast. Som ser vilka som ska vara kvar och vad som behövs inför nästa säsong. Finns säkert vissa i laget som ej kommit till sin rätt i årets lag och spelsystem.

 2. HockeyFarsan skriver:

  Kimby??

 3. F skriver:

  NJs drömnamn tror jag är Filander

  • Peter skriver:

   Hoppas inte. Han lyckades ju inte med OIK.

   • C skriver:

    4 säsong som ass tränare i Malmö samt 4 säsonger i SHL med IKO, jaja 1 säsong blev det inställt men ändå.
    Han har nog utvecklats bra mycket sen han fick sparken i vik för 8 år sedan.

 4. Smaltglass skriver:

  @micke, vilka tränare finns på marknaden? Vilka skulle passa VIK? Vem ligger närmast NJ? Hade vart sjukt kul att höra vem som eventuellt kan ta över efter denna mardröms säsong.

 5. Super fiaskot VIK pinsamt! skriver:

  Efter VIK fiaskot. Vissa borde få Kicken från VIK defenitivt. Bara glömma VIK just nu. VSK Bandy och fotboll gäller nu. Skönt att slippa se VIK bara pinsamt. Nu kan man kolla på SHL kval och slutspel. Även Hockey allsvenskans slutspel blir intressant med Brynäs som favoriter. Om Oskarshamn åker ur lär det bli lättare nästa säsong att ta sig SHL.

 6. Asd skriver:

  Alla som lämnade VIK levererar i sina nya klubbar

  • Peter skriver:

   Tror inte att felet var. Spelarunderlaget utan hur de användes och hur de agerade i team.

 7. F skriver:

  Jag hade velat se Tornberg eller Poppe.

  • Vintermanen skriver:

   Bra tanke, absolut och varför inte tror de skulle vara kanon tillsammans.

 8. Smaltglass skriver:

  Varför inte ringa Peter Andersson? Där har vi en som har pondus!?

 9. F skriver:

  Kan vi inte starta en swish kampanj för tränarbyte?😊

 10. Chrille skriver:

  Hoppas du har rätt. För enligt mig behövs något verkligt etablerat namn på tränarposten. Alla vi fans, sponsorer m fl behöver få känna att det sker en förändring där som skänker tilltro inför kommande säsong. Börja där och skaffa fram någon som har både kunskap, pondus och erfarenheten av vad som behövs. Flera nya backar och riktiga målskyttar. Så behåller vi 7-8 spelare från nuvarande trupp och släpper fram egna yngre produkter. En nytändning för alla och en ny vettig tvåårsplan. En bra säsong m välfyllda läktare är vad dom behövs för att ta steg framåt.

 11. Eusebio skriver:

  Det är konstigt för mig att Loponen spelar en viktig roll i Djurgården, medan han i Vik bara fick kritik och fick lämna.I den stilen gick många experter så långt att pojken inte vet hur man spelar hockey.Höjer till himlen en försvarare som kommer att ha svårt att få en chans i SHL på grund av sitt juniorspel. Vik hade bra spelare som chefsstrategen inte visste hur han skulle styra .Spelare får kritik och lämnar Vik medan tränarna stannar. Något är ruttet i landet Danmark

 12. Fega skriver:

  Varför är det så tyst från styrelse? Varför gömmer de sig?

 13. Vodka skriver:

  Blir Helmersson kvar då tar jag sabbatsår, tänker inte följa ViK om han är tränare

  • Patrick skriver:

   Tjänstefel om han är kvar efter sämsta säsongen på vad e det , 25 år 😂

 14. Musse skriver:

  Och så VIK support. Eller sk. VIK supporters….. Tyckte när matchen började att det var kul att så många slutit upp på sista matchen för det har nog bara varit hälften där de senaste matcherna. Men i början av tredje fick vi svaret….
  De var där enbart för att förstöra kvällen. Många vägrade att återigen stå ute i kyla eller regn och gick hem. Att fulla bortasupportrar har sånt beteende är tråkigt nog, att våra egna gör det pga av en dålig säsong är värre.
  Så tack för att ni förstörde en kväll för många som planerat att se en hockeymatch en fredagskväll.

 15. C skriver:

  Snälla ord om Komareks centerspel. Visst kan skridskoåkning mm spela in men i min värld är Komarek en väldigt bra envägsspelare i hockeyallsvenskan och den ”vägen” är enbart offensiv. Defensivt så är han ganska dålig på HA nivå så jag hoppas verkligen att han får bra omgivning med en ”riktigt” 2 vägs center bredvid sig. Då kan Komarek göra 70 poäng en skadefri säsong. Tänk att han gjort 50p nu helt utan kontinuitet med kedjekamrater och att PP som knappt gjort mål sista 20 omgångarna.

  Jag är otroligt glad att vi har honom på 2 år till men han ska nyttjas rätt.

 16. Hockey-Rockey skriver:

  Bara lite frågor kring VIK och deras misslyckande.
  Först angående tränarfrågan. Är dessa delaktiga i spelartruppen och deras förmågor? Typ, träna Surahammars hockeylag i AS och kräva slutspel. Vad har då tränarna för del i misslyckandet?

  Enligt mig så skulle VIK agera långt före serien med scouting med spelare som kan både vara tufft tunga defensivt som offensivt. Vilket saknats,eftersom de saknade dessa egenskaper. Trots tränarnas försök.

  Sedan är NJ det bästa VIK framtidsmässigt att nå lyckade resultat angående spelartyper, tränare och få dessa att samverka.

  Bara säger dessa begrundande perspektiv.Örebro hockey nådde semifinal i SHL genom dennes påverkan-inverkan.
  Hur går det för dem i nuvarande serie?
  Själv anser jag inte att varken tränare och spelare är delaktiga i ”fiaskot”. Tvärtom.Det är styrelsen som verkar sakna både erfarenhet som kunskap att verka i ett lag som spelar i AS.
  Kanske styrelsens erfarenhet inom spel på is är curling och dylikt-spylikt bristfällig i jämförelse med lagsport och ishockey speciellt?

  Jag både tror och är övertygad att nästa säsong kan NJ och eventuella styrelsemedlemmar insatta i lagsport som hockey nosa på en SHL-PLATS.För nuvarande bedrövliga styrelse är som miljöpartiets flummiga inställning om hur negativa kurvor kan förändras utan begrundande förändringar.

  • Vodka skriver:

   Klart detta sitter i tränaren, se hur det har gått för lagen som bytt tränare under säsongen tex DiF och Östersund, och ViK förra säsongen.
   Vet du vad en styrelse gör? Själv har jag suttit i flera styrelser.

 17. kenta skriver:

  Har haft dåliga vibbar sen Karl H. var klar långt innan Bofors säsong var färdigspelad 22/23!!! NJ slog dövörat till och lyssnade inte på några tipps om lediga tränar namn överhuvudtaget!!! Idag står vi där med facit i hand!!! Förstår som Micke att nått kan komma att hända!!! Han blir kvar har NJ gått ut med men jag är inte så säker på det!!!

 18. Bruno skriver:

  Så länge Jansson Lorek är kvar, kommer VIK aldrig att gå upp. Funkade på div1 nivå men är på tok för dålig för allsvenskan.

  • Bozo skriver:

   Han är helt ok om han släpper det där med kapten, både för sig själv och laget. Han spelstil kräver fullt fokus på den egna prestationen.

 19. Bozo skriver:

  Vi blev inte först eller för den delen sist av förlorarna iallafall.

 20. Musse skriver:

  Hörde ett rykte idag om att Fagervall är på väg tillbaka. Sen kan vi nog glömma Dmytriw tyvärr, hörde från en rätt säker källa att han vill hem till Kanada 😢

 21. Pelle skriver:

  Jag var frågande inför värvningarna av Helmersson och Halonen. Tyvärr blev det fiasko. VIK har saknat struktur i spelet hela säsongen. Special teams fiasko.

  • Freddan skriver:

   En klassisk ”vad var det jag sa” så här på fredagskvällen…😂

 22. Jerker Ambjörn skriver:

  Rörande J20.
  Två matcher kvar, AIK borta kl 1200 imorgon lör 9 mars.
  Vilka från A-laget kan tänkas förstärka laget?
  Är Elias P, Träff, Hellberg aktuella?

 23. Anna skriver:

  Konspirationsteri på lång väg:
  Läste precis en intervju med Alexander Lindelöf och då sa han enligt VLT:

  – Vi har haft våra utmaningar, men i slutändan har vi tagit för lite poäng över hela säsongen. Därför går vi inte till slutspel.
  – Som sagt, vi har haft utmaningar under säsongen med olika situationer. Vi har försökt göra vårt absolut bästa för att lösa det, men i slutet av dagen har vi inte lyckats ta oss till slutspel och det är vi oerhört besvikna över.

  Kan en situation varit att Karl har tappat omklädningsrummet? Var ju ett rykte som spred sig under säsongen…

  Detta är bara en tanke jag fick när jag läste intervjun så detta är en form av konspirations teori och tanke.

 24. Jerker Ambjörn skriver:

  Bergmans kropp har tagit mkt styrk vad jag överförde, känns som karriären är över tyvärr.

 25. Anton skriver:

  Vi går ändå mot en spännande tid nu. Blir spännande att se vad som händer, både med tränare, vilka som tyvärr lämnar och så vidare. Angående värvningar ser jag gärna att NJ kollar neråt i systemet och division 1. Finns många intressanta spelare där, men kanske blir svårt att värva därifrån med tanke på vilka spelare som har kontrakt och att många från div 1 blir mera breddspelare istället för topspelare. Men centrar till fjärde/tredje kedjan borde går att hitta i div 1. Men helst vill jag att Skedung är kvar. Sen vet jag inte vad jag tycker om Engstrand han har bra stunder och mindre bra stunder. Hade det inte varit för lönen hade jag gärna sett honom i vik nästa säsongen också.

  • Henke skriver:

   Utifrån intervjun med NJ i Expressen 1 mars så blir Helmersson kvar nästa säsong. Absolut till och med enligt NJ. Ett minne har etsat sig fast hos mig från matchen mot AIK där mikrofonerna var på under timeout. Helmersson stapplade fram ett ”Play nooormal power play” på någon form av engelska. Sedan fortsatte han på svenska. Blomman i AIK:s bås smattrade fram kommandon på utmärkt småländsk engelska. Det här är inte Helerssons fel utan fundamentalt dålig scouting vid tillsättningen av en tränare som ska leda en främlingslegion. Ju fler gånger jag läser imtervjun desto mer provocerad blir jag.

   • Pelle skriver:

    NJ kan ju inte avslöja sina planer i pressen innan säsongen är slut. Så därför är ju inte ett sånt besked värt något.