Silly: Tungt meriterad ytter ska vara nära ”skulle lyfta VIK:s PP och skicklighetsnivå avsevärt – på pappret vassaste värvningen sedan Jeremy Williams”

VIK:s nu eventuella nyförvärv kan nog enligt insatt påminna lite om Jeremy Williams, som var mycket omtyckt i Västerås och kunde hota både med skott och passningar. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen skrev under torsdagen att VIK skulle haft produktiva samtal med en högerfattad ytter. Nu har bloggen hört lite mer och att det ska ha skett framsteg. Väldigt spännande saker ska vara på G.

Det ska röra sig om en rightare med meriter från den ”absoluta toppen”. Om det går vägen ska detta vara en beprövad spets med massor av rutin som kommer lyfta VIK:s PP och skicklighetsnivå.

Och att det ska vara en rightare ger många mer alternativ och en stor avlastning för Lukas Zetterberg & Co.

Det skulle kunna bli den mest meriterade värvningen sedan Jeremy Williams om nu det går i lås vad bloggen hör. Det finns nog en del likheter här med JW vad bloggens källor menar.

Kan Patrik Zetterberg sedan hitta en center med lika stor skicklighet kommer VIK högst sannolikt bli klart bättre än fjolårets lag. Och landar Z ett starkt ytternamn nu kanske det blir lite lättare att locka en center som spetsig lekkamrat…

Till bloggen säger Patrik Zetterberg att han har ett intressant spår i ytterjakten, och gällande centerjakten säger sportchefen att det blir intressant att följa vad som händer på marknaden kommande vecka.

10 svar

 1. Peter T skriver:

  Sakari salminen, tydligen han som är klar

 2. Misse skriver:

  Crandall har förlängt med sin nuvarande klubb, så honom kan vi nog skriva av nu.

 3. Christoffer skriver:

  En tungt meriterad ytter som kan jämföras med JG är Niklas Danielsson. Spelade som 16 åring i div 2 i VIK när laget startade om efter konkursen. Är rightare och ytter och onekligen väldigt meriterad. Fick inget fortsatt kontrakt i Brynäs.

  Dock 36 år men kanske passar bra in i det VIK söker. Svårt att säga nej till en sån spelare för alla allsvenska lag.

  • Pelle skriver:

   Han fyller faktiskt 38 i december, så jag var inte säker på att VIK var intresserade. Han gjorde 35 poäng som 35-åring i SHL men sen har det dalat. Men han kan säkert bidra fortfarande. Jag tror dock VIK är ute efter någon annan eftersom man jämför med JW.

   • Christoffer skriver:

    Jo jag såg det, åren går. Mer att han passade in i beskrivningen på JG och allt det där men klart att det är bättre om det är rutinerad 32 åring som har några år kvar i kroppen.

 4. Pelle skriver:

  Siktar på Crandall? Vad grundar du det på?
  Kjell Karlsson är ingen VIK-supporter. Har för mig att han är lövare.

 5. Kjell Karlsson skriver:

  Justin Crandall?

  • Patrik skriver:

   Herregud, siktar man på crandall som spetsytter så blir ni besvikna.

  • Pelle skriver:

   Tycker du att han är lika bra som Williams?
   Klasskillnad enligt mig. Måste vara någon annan.

   • Mathias skriver:

    Ja. Crandall platsade inte i AHL. Williams gjorde nästan en poäng per match över 400 AHL matcher plus var i NHL flera *korta* turer. Det är lite som att jämföra Kalle Olsson med Broc Little, typ haha!