Silly: Välmeriterad högerfattad ytter jagas från Malmö (ex Oskarshamn, MoDo & Rögle) & även back från Södertäljes är klar

 

Enligt Sannys och Johans senaste eminenta podd på Expressen jagar VIK välmeriterade yttern Kim Rosdahl, 27, och jag har hört samma.

Kanske skulle det innebära att Konstantin Komarek äntligen får en lekkamrat i närheten av samma klass? Dessa två har också spelat tillsammans i Malmö.

Rosdahl gjorde ganska nyligen 38 poäng (18+20) i Oskarshamn 21-22 och fick då fem landskamper i Tre Kronor (0+3), men har haft det lite tyngre med produktionen på sistone.

***

Som jag skrev igår behöver VIK ”en nyttig välväxt ”beprövad HA-doldis” som kan blocka skott” på backplats, och där stämmer Henrik Malmström in, som verkar blivit allt bättre i Södertälje.

Denna Malmström ska vara klar enligt Expressen, har hört samma även där. Malmström har Popovic-size med sina 198 centimeter.

Både Alfred Barklund och Malmström har varit bland de bästa i ligan gällande blockade skott, så det blir kanske inte lika lätt att få igenom skott mot VIK kommande säsong.

***

Tänkbara kedjor och de med kontrakt:

(Kim Rosdahl?) – NY – Komarek
(Front-of-net som Hutchison) – NY – NY
NY (el. Dmytriw) – NY – Jakobsson
Kangas – (En ny Skedung) – Engstrand

Extra: Dorthe, Andersson, Lejon, Ekman Cederborg & Gustaf Kangas.

***

BACKAR

(Högerfattad kanon) – NY
Flood – (Alfred Barklund)
Jansson – Henrik Malmström
(Wernquist) – NY

MÅLVAKTER

NY – NY

***

Skedung lämnar också för danska Herlev enligt samma podd, jag hade fel på länderna där (ber om ursäkt), men Norge och Danmark är väl typ samma sak.

15 svar

 1. Peter skriver:

  Ang Rosdahl
  Han platsar inte i shl, inte ens i ett bottenlag som Mif, många som var frågande till den värvningen från Sylvegård, när han blev utköpt från Rögle
  Hoppas verkligen vi (Mif) blir av med honom

 2. Peter skriver:

  Är tränartrion från Graz 99 fortfarande ledig?

 3. Musse skriver:

  Jag skulle vilja se Olhaver i VIK. Stor stark rivig, med bra avslut. En spelartyp vi skulle ha nytta av.

  • Misse skriver:

   Har länge funderat på just Olhaver. Har iofs bara sett matcherna mot VIK och då har han mestadels varit riktigt bra.
   Varför lyckades han inte i MoDo? I Liiga gick det Inge vidare heller..nån som vet?
   Han kanske helt inte fungerar i ”större” klubbar. Tror också defensiven inte möter kraven som krävs i ett lag för toppen.

  • C skriver:

   Gustav ”Gretzky” Olhaver kan ni bara glömma.
   -31 i finska ligan och -19 den här säsongen i Tingsryd. Vill man vinna matcher ska man inte ha honom i laget. För gammal för att utvecklas också.

   • Mr H skriver:

    C: För gammal? Möjligen. Tung kille. Sedan om han är utvecklingsbar – det beror ju på tränarna. Tyckte jag såg något jag gillade tidigare i någon match den här säsongen. Kanske inte så dyr nu. Dock tveksamt resultat i Liiga som Du säger.

   • Stenberg skriver:

    26 år? Varför är man inte utvecklingsbar då, med rätt tränare så kan Olhaver definitivt utvecklas

   • Musse skriver:

    Tycker du snöar in för mycket på +- och dömer ut spelare på det. Många i Tingsryd som har mycket minus. Felix Olsson-18, Harju -14. De är inte dåliga spelare för det, så skulle absolut se Olhaver i en tung checking line hos oss. Med rätt kedjekompisar kan det bli hur bra som helst.

 4. Anton skriver:

  Tänkte på brynäs. Om de går upp lär en del av de inte få kontrakt i SHL tänkte på en sådan som Anton Ohlsson. Sen blir spännande att se vad som händer med Tyler Vesel och Miks Indrasis. Annars tycker jag det finns många intressanta spelare i DEL. Exempel Chris Wilkie 21 mål i år,
  Anrei Hakulinen 21 mål
  Christian Wejse 17 mål i år
  Finns betydligt mera spelare i DEL som jag tycker se spännande ut.
  För att sätta målen lite i perspektiv värvade Kalmar Teemu Lepaus från DEL där han gjorde 17 mål och 30 poäng. I kalmar gjorde han 15 må och 41 poäng.

  Sedan ett förslag på backar till första backpar:
  Nicolas Mattinen
  Colin Ugbekile
  Guillaume Naud
  Simon Karlsson spelade i VIK 2016/2017 gjorde 12 poäng på 24 matcher då
  Annars finns:

  Alla nämnde spelare har likande statestik som Tim Theocharidis som har varit grym i Kalmar:
  Davis Bunz, Jarod Hilderman och Will Reilly

  Alltid kul att EP scoutka

 5. Peter Northman skriver:

  Kim Johansson back från Björklöven hade varit kanon att få in laget, han har haft det tufft med speltid under mitten av serien men har nu fått förtroendet igen av tränaren och gjort det riktigt bra, erbjud honom en större roll i VIK så kommer han , han gjorde många poäng innan han gick till Luleå för två år sedan men fick inget förtroende av Bulan ( tyvärr för han var bra ) Komarek lirade med honom så han vet om han skulle passa bra in i laget för vi behöver en spelskicklig back o det är han sannerligen

 6. Smaltglass skriver:

  @micke, har du hört några rykten om en ny tränare? Själv har jag noll förtroende för Helmersson och tror även både supportar och sponsorer skulle få mer förtroende för laget om det händer förändringar på den fronten.

 7. Smaltglass skriver:

  Låter bra när man kollar tillbaka på tiden i Oskarshamn men hur har han levererat i Malmö? Mer en halverat sin poängskörd. Ännu en SHL reject som inte platsar i SHL och söker ett dyrt kontrakt i Hockeyallsvenskan? Tror det kan vara en rejäl chansning om man kollar på statistiken enbart. Sen spelar såklart andra saker också roll.

  Vill hellre se killar som har en uppåtgående trend!

  • Pelle skriver:

   Han spelade ju i landslaget efter det han gjorde i IKO, så då hade han ju knappast varit aktuell för VIK. Han gjorde ändå 9+9 den här säsongen, vilket jag tycker är godkänt. Kalle Östman gjorde som jämförelse 3+10 i samma klubb innan VIK värvade honom för två år sen. Sen snodde LIF honom efter typ två veckor och nu har han gjort 14+16 och i år 15+12. LIF:s supportrar var negativa till den värvningen, från början alltså. Nu vet jag inte vad dom tycker. Synd att LIF inte lyssnar på sina supportrar.

  • Mathias skriver:

   Då kan vi ju göra oss av med Komarek med då tycker du?!

 8. Se och lär NJ skriver:

  Skedung till Danmark inte förvånad. Titta på Nybro med Tommy Samuelsson som tränare. Antagligen med hockey Allsvenskans bästa målvakt enligt Tommy han var fantastisk igår mot Almtuna (nollade) VIKs målvakter är ljusår från Tex Williamson. Har alltid gillat honom. Se och lär av nykomlingen Nybro. Två dagar till Finalen med utsåld Bandy arena,blir spännande mot Villa Lidköping