Silly: Några indirekta besked som tyder på att kontinuitet kan behållas, Frycklund stannar nog i Linköping och äntligen skrotas slutspelsserien!

Är det äntligen dags att Daniel Öhrn visar sitt rätta jag? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Äntligen skrotas den så tråkiga playoffserien. VLT:s Oliver Åbonde beskrev det så bra:

Ni minns slutspelsserien förra säsongen när VIK förlorade mot Leksand i den första matchen, och sen bara kunde se på när Leksand slog lag som hade betydligt mindre att spela för i slutomgångarna.

Nu säkerställs också en livgivande pulsåder mellan serierna då garanterat ett lag går upp och ett ner varje säsong. Detta är särskilt viktigt då den ökande ansamlingen av kapital i SHL på sikt kommer göra det allt svårare för den jämförelsevis allt fattigare Allsvenskan att slå ut ett SHL-lag i en lång bäst av sju.

Samtidigt blir det inte nu heller kanske den där totala öknen för ett SHL-lag att ramla ur, eftersom man ”bara” behöver slå HA-lag för att komma tillbaka snabbt. Det är ju det som är en av de stora finesserna med detta system.

Ännu bättre hade varit om ytterligare ett lag hade fått chansen att gå upp, dock. I fotbollens Premier League ramlar ju tre lag direkt ur. Hur kommer det sig att de rika toppklubbarna i högstaligan gått med på det?

***

Vi har också fått några mindre ”indirekta” sillybesked nyligen. Patrik Zetterberg sa i VLT att han inte fått någon indikation på att någon inte vill vara kvar och att alla trivs bra i föreningen och staden. Detta efter spelarsamtalen nyligen.

Det låter onekligen som VIK möjligen kan få bra kontinuitet att bygga på. Detta så att exempelvis Alexander Lunsjö kan ta vid där han slutade och i bästa fall bli en 40-poängsforward tillsammans med nya radarpartnern Sebastian Benker. Men hur ska det gå i den kedjan utan speldirigenten Kelsey Tessier, som ser ut att lämna?

***

Ett annat ”indirekt besked” var att, precis som bloggen siat om förut, så verkar inte det alls vara på gång att Mikael Frycklund skulle försöka ta sig ur sitt kontrakt med Linköping för ytterligare en comeback här:

Nu är det fullt fokus på LHC och min egna karriär. Jag vill bli en så bra hockeyspelare som möjligt.

Detta sa Frycklund till VLT. Dessutom sa Frycklund att ”det är lite jobbigt i Västerås när det blir så pass mycket ifrågasättande under tunga perioder”. Med andra ord får Patrik Zetterberg leta en toppcenter någon annanstans.

***

TÄNKBARA BACKPAR 2020-2021 (fet stil är kontrakterade av VIK):

 • August Tornberg? – Jansson/Younan
 • Simon Åkerström – August Nilsson
 • Erik Ullman? – Calle Ehrnberg
 • Kenny Källström – David Göransson

TÄNKBARA KEDJOR 2020-2021:

 • Lunsjö  – Mr X – Benker
 • Zetterberg – Öhrn Hertzberg
 • WikmanSkedung – Bergman
 • Eriksson – F. Johansson – J. Johansson

Extra: Eric Juhlin & Oscar Hagman – vore spännande och fräckt om dessa två äregiriga juniorer fick chansen ”på riktigt” till att börja med.

Frågetecken finns för tänkbare toppcentern David Rundqvist efter sin knäskada, men inte alls omöjligt att centern från inleda i en topproll här. Mer troligt är nog att man vill ha in ytterligare en vass högerskytt, som gärna kan gå center, förutom Lukas Zetterberg på forwardssidan. Det bästa vore dock kanske att behålla Rundqvist och ta in en toppcenter utifrån.

Men i den nya tideräkningen under och efter Corona får/kan/vill/måste VIK kanske börja med i princip samma lag som avslutade förra säsongen. För att sedan kanske vässa på laget under säsongen. Med andra ord kommer det bli av yttersta vikt att den kontrakterade Daniel Öhrn och VIK hittar vägar att lyfta centern som ser ut att få en stor roll.

5 svar

 1. Hockeyfan skriver:

  Lunsjö 40 poäng nästa säsong? Snälla..minns hur du pratade om att Bergman, benker mm skulle göra det iår..du har för stora förväntningar

  • Mikael Norén skriver:

   Du har rätt HockeyFan, jag hade lite fel gällande Benker (34 poäng ink. slutspel på 52) och mkt fel gällande Bergman 21 poäng på 46 matcher. Hoppas jag är bättre ut gällande Lunsjö 😉

 2. Bozo skriver:

  VIK har ju en del eget kapital. Där är ju för sånna här situationer det ska användas.

 3. Pelle skriver:

  Frycklund visar sig vara en Berglund light även när det gäller psyket. Vi får väl se om han någonsin blir den stora spelare han har kapacitet till. Jag är mycket tveksam.

 4. Bozo skriver:

  Frycklunds kommentar visar bara på vilket plastlag LHC och dess supportrar är. Lite åt NHL hållet där det t.o.m är lite roligt att komma och se bra gästande lag när ens eget lag suger.