Silly: Zäta bekräftar framsteg i centerjakten: ”Viktigt för oss är att snarast möjligt få in en naturlig tvåvägscenter som gör våra offensiva yttrar bättre och kompensera tappen av Wikman & Jesper J.”

Zäta på centerjakt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Ni som följer bloggen på Twitter har kanske sett att det ryktats om framsteg i centerjakten. Bloggen ringde upp sportchef Patrik Zetterberg på söndagskvällen för att kolla sanningshalten i dessa uppgifter.

– Jag kan bekräfta att vi jobbat mycket intensivt på sistone och närmat oss en nordamerikansk lösning på centerfrågan, säger Zäta klurigt. Sportchefen har tidigare åkt på flera nitar i sin centerjakt efter att Kalle Östman valde Leksand, hastigt och mindre lustigt.

– Viktigt för oss i vårt sökande har varit att hitta en hungrig och naturlig tvåvägscenter som verkligen kan understödja våra offensivt starka yttrar, så att dessa får chansen att göra sitt framåt, fortsätter sportchefen.

– Och många av de spelare som är listade som centrar är egentligen yttrar, säger Zäta, och vi behöver inga fler rena poängmaskiner. Alla talar ju om den stora bristen på naturliga centrar, vilket bloggen kan intyga via andra kontakters liknande utsagor.

– Vi har ju tappat defensivt oerhört skickliga spelare och box play-specialister som Jesper Johansson och William Wikman. Att kompensera för detta har varit viktigt för oss i denna centerjakt.

– Vi behöver en center som är skicklig i både PP och BP och kan jobba över hela isen, säger Zäta avslutningsvis – med en hoppfull underton.

***

Mellan raderna verkar det som att det kan hända grejer i närtid, om bloggen tolkar Zäta rätt. Sportchefen föreföll nämligen ganska harmonisk då han tog sig tid för bloggen denna kväll.

4 Responses

 1. anders skriver:

  vet inte hur mycket Z har att röra sig med men två centrar till ser jag som en
  måste, med tanke på hur mycket skador vi haft tidigare, och att sitta leta sen när
  vi får skador kan ta lång tid.

 2. Anders Karlsson skriver:

  Låter som idioti att låta en förstecenter täcka skott i BP… vad har vi då Skedung och Aronsson till??!

  • Mikael Norén skriver:

   Kanske inte blir förstavalet i BP. Skadar inte med mer spets där efter tunga defensiva tapp. Men visst en avvägning skaderisk kontra nytta. I NHL används väl dock ”stjärnor” ofta i BP.

  • Olliver skriver:

   Kolla toppcentrarna i Nhl. De e specialister både i pp o bp. Kompletta helt enkelt därför de tjänar en del oxå..
   (Zibanejad o Lindholm)….