Silly: Zätas starka nekande i VLT till nära förestående värvning av Collins tyder nog på att sportchefen är ärlig & scout om Cole Cassels som är ny i Södertälje

Isak Skedung och Co. kan snart ses i immiga små träningshallar och annat. Hockeysuget börjat infinna sig! Och hur kommer årets försäsongströjor se ut? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Patrik Zetterberg var, mellan raderna, väldigt bestämd att VIK inte är nära Sean Collins, trots allt, i VLT under tisdagen.

Sportchefen nekade till och med att beskriva Collins, vilket annars sportchefer brukar gilla att göra gällande kommande nyförvärv för att marknadsföra dessa lite extra då chansen ges.

Så faktiskt verkar det som att vi kan lita på Zätas ord i VLT ”att Collins finns på en lista, men mer är det inte”.

Det kan således vara lite tillbaka till ritbordet, trots Aftonbladets uppgifter om Collins.

Bloggen tolkar det i alla fall som att VIK fortfarande är på centerjakt, men att Collins inte är utesluten längre fram, om centermarknaden fortsätter vara torr.

***

Bloggen fick byta några ord med en NHL-scout om Cole Cassels som Södertälje värvat, fick två äldre rapporter. Lite extra intressant då VIK också ska ha kollat upp denna center:

Rapport från tyska toppligan, DEL, säsongen 2018-19:

– Ser större ut än listat, riktigt stark på pucken. Kan skaka av sig motståndare, bra pucktäckning och bra fotarbete i att täcka trissan, men ingen fartkanon.

– Dock svårt att greppa hur mycket offensiv spets det finns i hans spel – verkligen en bra 3:e-center i starka DEL, men på grund av skador fick han göra mer högre upp i topplinorna och hade kämpigt med det. Ingen dålig spelare dock.

– Färgade överlag inte överdrivet mycket offensivt i DEL totalt sett.

Rapport från AHL några år tillbaka:

– Centrade förstakedjan men mer ”by default” tror jag. Ganska stark kille, mycket pålitlig defensivt.

– Genomsnittlig skicklighet och fötterna är också genomsnittliga på liten rink. ”Depth-center” för Europa. För mig en defensiv center, bra i box play men inte särskilt kreativ.

6 svar

 1. Olliver skriver:

  Tydligt att Georgsson mfl läser din blogg.
  I sskpodden säger han att ”vikfancentral har dömt ut alla mina utlänningar” när han svarar på kritik ang Luciani du skrev..
  Ser lite oroande ut hur Tälje bygger starkt..
  Men samtidigt bra att fler lag kan slåss mot topplagen (inte oss då såklart) o knipa poäng så inte serien skiktas för mycket..

  • Mikael Norén skriver:

   Ja, märkligt uttalande att ”jag” sågar alla hans värvningar. Helt fel genom åren. Har ofta berömt honom. Men samtidigt tror jag många har svårt att läsa lite längre texter än en tweet…

   • Olliver skriver:

    Jag kan inte minnas att du skrivit negativt om någon annan faktiskt..
    Lite märkligt uttalande faktiskt från hans sida.
    Hoppas du har rätt i fallet Luciani

    • Mikael Norén skriver:

     Gällande Luciani var det ju som vanligt både ris och ros (stark, bra händer och bra passar i PP). Det ser ju den som läser allt. 🙂

 2. Sir Väs skriver:

  Kan de vara så att man närmat sig Berglund? Anser nog själv att denna säsong är sista chansen för Berglund att representera Västerås. Skulle kunna vara ett flertal gånger bättre än Östman oavsett om man stått över en säsong eller inte.