Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Skickliga Modo krossade VIK och avslöjade mer än någon annan Gulsvarts avsaknad av defensiv & VIK inför ett litet vägval för resten av säsongen

 

Västerås föll med 7-3 borta mot Modo på onsdagskvällen. Detta trots en 0-1-ledning efter första perioden.

Jimmie Jansson prickade in nytt snyggt skott i PP. Detta efter enormt bra förarbete Wikman och en fin assist av Hertzberg. Bra bortaperiod med giftiga kontringar, bland annat en oerhört fin lobbpass då Ehrnberg friställde Eriksson.

Modo fick dock alltmer puck under perioden. Farligt nära genomspel flera gånger då hemmalaget fyllde på med backar. Myrenberg trygg. Men Jimmie Jansson varnade redan i första periodpausen att VIK inte vred på skallarna tillräckligt i markeringsspelet. Så rätt backen skulle få…

Andra perioden inleddes med bra anfall då Lunsjö spelades fri av Wikman men bom.

Men usch vilken klasskillnad det var sedan. Modo behövde bara åka lite åt sidan så sålde sig VIK:are direkt. Detta VIK kan ju inte spela riktigt försvarsspel, då man som tidigare mest stirrade puck i egen zon. Hur kan man markera som B-juniorer så här långt in på säsongen? Gäller både forwards och backar.

Det var även misstänkt slapp backcheck av Zetterberg och Tessier och några till på något av målen. August Nilsson tittade puck minst två gånger och Modo fick två enkla mål. Modos skicklighet att göra saker i hög fart avslöjade totalt VIK:s defensiva fuskbygge, vars fuskande med ”detaljer” i markeringsspelet vi sett hela säsongen.

Modo gjorde ofattbara fem mål under mindre än tio minuter i andra perioden och åter föll VIK ihop som ett korthus efter det första insläppta målet. Dock bra offensiv gav 5-2 via ett vackert avslut av Zetterberg i PP och 5-3 efter ett bra avslut av Lunsjö på friläge i box play.

Till råga på allt utgick Zäta efter en slashing i andra perioden vilket krävde att Modos läkare tittade pådet.

Men sedan fick Anthon Eriksson hjärnsläpp och kastade sig över en hemmaspelare och i efterföljande PP lekte Modo med VIK och 6-3 genom Adam Tambellini. 7-3 sill slut.

SAMMANFATTNING

Det var tyvärr klasskillnad. Det gick helt enkelt för fort för VIK denna kväll i att stoppa Modos offensiv. Modo behövde bara vicka lite på rumpan (skickliga spelare får det att se enkelt ut) så kastade sig VIK:are hit och dit, eller så åkte inte VIK skridskor i egen zon. Markeringsspelet var obefintligt bitvis.

Något drastiskt måste göras åt det här försvarsspelet. Hela säsongen har ju VIK ”småfuskat” med markeringsspelet och annat i egen zon och mot ett klasslag som Modo gick det inte alls längre. Den inkompetensen måste det göras något åt.

Behöver båset förstärkning av någon coach som kan styra upp spelet i egen zon? Är coacherna för snälla i att förmå spelarna att göra skitjobbet? Eftersom VIK-ledningen inte tror på ordet ”måste” måste spelarna själva inse det. Frågan är om de är kapabla till det?

Det skulle inte vara fel att få in någon tuff defensivback som kan rensa och vara en ledartyp i egen zon. En sådan som Andreas Lindh hade inte varit fel.

Ska det finnas någon trovärdighet i laguttagningarna kan man tyvärr inte ta ut August Nilsson nästa match. Backen har haft det jobbigt och har inte lärt sig mycket uppenbarligen då allt blev denna afton blev fel. Visst är backen ung och så men detta är inte social verksamhet. Har svårt både med och utan puck, då de flesta av backarna åtminstone har någon utstående styrka. Nilsson är såklart bättre än så här men det funkar helt enkelt inte i VIK. Så kan det bli ibland.

Framåt fanns ändå bra intentioner (tre mål på bortaplan är bra!) även om det blev tunt utan Fredrik Johansson då Tessier inte klarar att täcka ytor som en center måste.

Sedan rapporter om att Lukas Zetterberg kan ha skadats. Är det så att skytten blir borta länge bör man kanske se denna säsong lite mer som en ”rebuild” och spara pengar inför säsongen 20-21 och göra en storsatsning då istället. Om man inte redan nu på något sätt kan få medel att ta in ett gäng starka spelare för att försöka rädda toppambitionerna denna säsong.

Men en absolut grund är att se till att man klarar sig från negativt kval och helst gå till playoffserien, men sedan kanske börja sälja av spelare om det går. Dock bör det ställas mot förlorade publikintäkter och annat. Antar att VIK-ledningen tar kloka och tuffa beslut för långsiktigheten då man nu hamnat i detta lilla vägskäl efter denna tidiga miniflopp.

PUCKLIGAN

5 William Wikman

4 Alexander Lunsjö

3 Isak Skedung

2 Carl Ehrnberg

1 Viktor Hertzberg (ändå några vassa passningar)

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1573678805
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1194721621933772802";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1194721621933772802";s:5:"pDate";s:19:"2019-11-13 21:00:06";}}";

12 Kommentarer

 1. chrille

  instämmer helt m att det i år är viktigare att samla rutin och så att säga höja lägstanivyggs vidare ån, och verkligen satsa ordentligt nästa säsong. litar helt på att Z och Pennan gör allt det rätta utifrån de förutsättningar som gäller.

 2. Pelle

  Detta kan ju låta drygt, men jag har under hela sommaren och försäsongen undrat varför VIK varit så haussade. I ärlighetens namn så gjorde laget en klassisk succé säsong i återkomsten. Som i princip varje nykomling verkar göra när de kommer underifrån- tvärtom när de kommer uppifrån, känns det som- Sen förlorar de all spets till andra lag, och reparerar med chansvärvningar. Vad i detta ger status som topplag? Media och supportrars önskningar verkar på något sätt fått styra bilden av VIK. Lite som att de inte var nykomlingar på riktigt då sejouren i ettan tack och lov bara blev en säsong. Därmed kunde de inte klassas som succénykomlingar utan de blev mer som att ”detta är vad VIK är och står för, och nu visar vi det..” Men med det lagbygget och de andra lagens byggen så kändes det självklart att VIK skulle få det svårt denna säsong. Klart förvånad med detta sagt och tänkt över lagets fina inledning på säsongen. Men jag tror verkligheten kommit ifatt och VIK kommer få kämpa med näbbar och klor för att överhuvudtaget nå playoff…

  1. Bozo

   Jag tror mycket av förväntningarna har legat i Paananen. Att han gör guld av skit. Jag tror fortfarande att Paananen skapar lag som är bäst när det gäller. Kom ihåg hur sunkiga VIK var i Allettan och hur det slutade. Även i kvalserien var det rent ut sagt skrämmande hur VIK blev förnedrade av HA-lagen.

   Först måste VIK ner i skiten så de kan dra på sig Underdog-kostymen igen.

  2. Kelly

   Att kalla Kruse, August Nilsson, Lunsjö, Hertzberg, Kallin och Öhrn för chansvärvningar är väl ändå att ta i. Samtliga spelade i AS förra året och gjorde det bra. Myrenberg var ju t.o.m. här och spelade. Leduc, De La Rosé och Tessier var väl de enda med chanskaraktär, även om de två sistnämnda inte var helt okända.

   1. Pelle

    Jo iofs stabila hockeyallsvenska spelare, men chansningen är väl att de ska ersätta och leva upp till spelare som Östman, Frycklund, och den där galet duktiga målvakten som jag glömt namnet på…
    Alla spelare inklusive de potentiella spetsar man behöll var tänkta att ta ett nytt steg och vara snäppet bättre än föregående säsong,däri består väl chansningen?

 3. Jan Malmberg

  Såg highligt av matchen nu 19.05 tors. Tyckte inte Myrenberg såg bra ut. Men kan inte bedöma matchen i helhet. Tror att resultatet blivit ett ett annat med ”förstakeepern”( vet att.självklart). 5 mål insläppta på knappt 10 min kan bara vara en KATASTROF . Puckarna letade sig märkligt ut från Myrenberg på vissa mål. Modo är nu 3 matcher från allsvenskt rekord i raka vinster. Foppa behöver inte resa sig och gå ut från läktaren, som mot Leksand när ex Vikaren ( kanadicken)avgjorde ( men som jag minns gick han ut tidigare🏒🥅)

 4. Hej

  Tycker ändå kedjan med hertz, benker o Tessier såg intressant ut. Tycker hertz har steppat upp och benker var bra igår.

 5. Kjell Jansson

  Förlust mot ett ruggigt bra Modo, som just nu ser ut som ett topp 2 lag när vi summerar serien, men det vet man aldrig med gåtan Modo ! Oroväckande med dessa skador på nyckelspelare i VIK , en olycka kommer sällan ensam och enligt Zäta så är plånboken tunn att handla nyförvärv för ! Tufft läge milt sagt nu !

 6. Mathias

  Zetterbergs intåg har verkligen belyst vilken dålig klass det är på våra topp-6 forwards, 9 av 10 mål vi gör studsar på klubbor eller liknande. Zetterberg har spelat två och en halv match nu och redan gjort tre mål genom att placera pucken, något resterande forwards inte är bra nog att göra. Man kan undra lite hur scoutingen gått till vid rekryteringen av dessa nyförvärv..

 7. HR

  VIK hade gjort läxan mot Löven och kunde (iofs bla tack vare galet målvaktsspel) nolla dem. Vad hände mot Modo? Inte gjort läxan lika bra? Inte samma vilja att offra en hörntand? Eller passar ett offensivt skickligt Modo sämre än deffiga Löven?

 8. Gulsvart

  Sportchef Zetterberg har värvat en gäng utan vinnarskallar. Han har slösat bort pengar på ett gäng psykiska vrak som rasar ihop totalt vid minsta motgång dvs målmässigt underläge. Denna säsong kommer sluta i en katastrof placeringsmässigt och möjligen ekonomiskt då publiken kommer att hålla sig borta från Rockis

 9. Gurkan63

  Att ta in någon extra i båset är bara bortkastad tid och många lag har prövat utan några resultat. Något jag har märkt det är att ta timeout är inget Pannanen i te tar. Jag har ingen lösning. Bänka spelare sälj dom . Det har gått 20 omgångar nu och vik följer sitt mönster och det lär försätta o.
  Minglet radikalt gör nu.

Tweets

Andreas Häggström - AvatarscottfukamiAndreas Häggström

Scout om Renars Krastenbergs, ny i SSK. Var tydligen aktuell för KHL. #twittssk https://t.co/ZxIR6RuIqt https://t.co/TYicI3d9Tl

SvaraRetweetFavorit
Adam Karlberg Gonzalez - AvatarKaamelenAdam Karlberg Gonzalez

RT @VIKFanCentral: Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt om ny…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @adamjjohansson: Den gulsvarta analysen. Västerås ser bra ut. Kan bli en otäck motståndare för många lag i vinter. https://t.co/TvM2hc…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto