Skickliga Modo krossade VIK och avslöjade mer än någon annan Gulsvarts avsaknad av defensiv & VIK inför ett litet vägval för resten av säsongen

Paananen har inte lyckats förmå sitt lag att kunna spela försvarsspel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

12 svar

 1. chrille skriver:

  instämmer helt m att det i år är viktigare att samla rutin och så att säga höja lägstanivyggs vidare ån, och verkligen satsa ordentligt nästa säsong. litar helt på att Z och Pennan gör allt det rätta utifrån de förutsättningar som gäller.

 2. Pelle skriver:

  Detta kan ju låta drygt, men jag har under hela sommaren och försäsongen undrat varför VIK varit så haussade. I ärlighetens namn så gjorde laget en klassisk succé säsong i återkomsten. Som i princip varje nykomling verkar göra när de kommer underifrån- tvärtom när de kommer uppifrån, känns det som- Sen förlorar de all spets till andra lag, och reparerar med chansvärvningar. Vad i detta ger status som topplag? Media och supportrars önskningar verkar på något sätt fått styra bilden av VIK. Lite som att de inte var nykomlingar på riktigt då sejouren i ettan tack och lov bara blev en säsong. Därmed kunde de inte klassas som succénykomlingar utan de blev mer som att ”detta är vad VIK är och står för, och nu visar vi det..” Men med det lagbygget och de andra lagens byggen så kändes det självklart att VIK skulle få det svårt denna säsong. Klart förvånad med detta sagt och tänkt över lagets fina inledning på säsongen. Men jag tror verkligheten kommit ifatt och VIK kommer få kämpa med näbbar och klor för att överhuvudtaget nå playoff…

  • Bozo skriver:

   Jag tror mycket av förväntningarna har legat i Paananen. Att han gör guld av skit. Jag tror fortfarande att Paananen skapar lag som är bäst när det gäller. Kom ihåg hur sunkiga VIK var i Allettan och hur det slutade. Även i kvalserien var det rent ut sagt skrämmande hur VIK blev förnedrade av HA-lagen.

   Först måste VIK ner i skiten så de kan dra på sig Underdog-kostymen igen.

  • Kelly skriver:

   Att kalla Kruse, August Nilsson, Lunsjö, Hertzberg, Kallin och Öhrn för chansvärvningar är väl ändå att ta i. Samtliga spelade i AS förra året och gjorde det bra. Myrenberg var ju t.o.m. här och spelade. Leduc, De La Rosé och Tessier var väl de enda med chanskaraktär, även om de två sistnämnda inte var helt okända.

   • Pelle skriver:

    Jo iofs stabila hockeyallsvenska spelare, men chansningen är väl att de ska ersätta och leva upp till spelare som Östman, Frycklund, och den där galet duktiga målvakten som jag glömt namnet på…
    Alla spelare inklusive de potentiella spetsar man behöll var tänkta att ta ett nytt steg och vara snäppet bättre än föregående säsong,däri består väl chansningen?

 3. Jan Malmberg skriver:

  Såg highligt av matchen nu 19.05 tors. Tyckte inte Myrenberg såg bra ut. Men kan inte bedöma matchen i helhet. Tror att resultatet blivit ett ett annat med ”förstakeepern”( vet att.självklart). 5 mål insläppta på knappt 10 min kan bara vara en KATASTROF . Puckarna letade sig märkligt ut från Myrenberg på vissa mål. Modo är nu 3 matcher från allsvenskt rekord i raka vinster. Foppa behöver inte resa sig och gå ut från läktaren, som mot Leksand när ex Vikaren ( kanadicken)avgjorde ( men som jag minns gick han ut tidigare🏒🥅)

 4. Hej skriver:

  Tycker ändå kedjan med hertz, benker o Tessier såg intressant ut. Tycker hertz har steppat upp och benker var bra igår.

 5. Kjell Jansson skriver:

  Förlust mot ett ruggigt bra Modo, som just nu ser ut som ett topp 2 lag när vi summerar serien, men det vet man aldrig med gåtan Modo ! Oroväckande med dessa skador på nyckelspelare i VIK , en olycka kommer sällan ensam och enligt Zäta så är plånboken tunn att handla nyförvärv för ! Tufft läge milt sagt nu !

 6. Mathias skriver:

  Zetterbergs intåg har verkligen belyst vilken dålig klass det är på våra topp-6 forwards, 9 av 10 mål vi gör studsar på klubbor eller liknande. Zetterberg har spelat två och en halv match nu och redan gjort tre mål genom att placera pucken, något resterande forwards inte är bra nog att göra. Man kan undra lite hur scoutingen gått till vid rekryteringen av dessa nyförvärv..

 7. HR skriver:

  VIK hade gjort läxan mot Löven och kunde (iofs bla tack vare galet målvaktsspel) nolla dem. Vad hände mot Modo? Inte gjort läxan lika bra? Inte samma vilja att offra en hörntand? Eller passar ett offensivt skickligt Modo sämre än deffiga Löven?

 8. Gulsvart skriver:

  Sportchef Zetterberg har värvat en gäng utan vinnarskallar. Han har slösat bort pengar på ett gäng psykiska vrak som rasar ihop totalt vid minsta motgång dvs målmässigt underläge. Denna säsong kommer sluta i en katastrof placeringsmässigt och möjligen ekonomiskt då publiken kommer att hålla sig borta från Rockis

 9. Gurkan63 skriver:

  Att ta in någon extra i båset är bara bortkastad tid och många lag har prövat utan några resultat. Något jag har märkt det är att ta timeout är inget Pannanen i te tar. Jag har ingen lösning. Bänka spelare sälj dom . Det har gått 20 omgångar nu och vik följer sitt mönster och det lär försätta o.
  Minglet radikalt gör nu.