Smart och påslaget Västervik & mört VIK recept på gulsvart debacle inför storpublik

Inte VIK:s kväll... FOTO: RUNE ÅHLÉN

Inte VIK:s kväll och gästerna fick här 0-2… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Västervik blev för svåra för ett inte speciellt närvarande Västerås på onsdagskvällen inför drygt 4700 på gratismatchen. Gästerna vann med 2-0.

Det nya poplaget (ytterligare ett i raden av poplag som sprungit förbi VIK sedan millennieskiftet, kul!) Västervik tog tag i grejerna från start och VIK hängde helt enkelt inte med i första perioden.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Ledningen i Västervik har verkligen gjort det bra då man värvat från Norge bland annat. Dessutom har man fått fart på Andreas Frisk (som var ganska trött i VIK) och just Frisk bombade in 0-1 på ett sätt som han inte ens var nära att göra här.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Gillade Langkows tillbakapass till Davidsson i första. Bra känsla i den. Annars tunt framåt även om VIK tog sig lite mot slutet av första.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

I andra perioden kom VIK ut mycket bättre. Men gästerna höll VIK på utsidan och Fransson fick en lugn kväll och kunde lita på sitt positionsspel.

Dock hade samtliga VIK:are tyvärr ärtbössor i afton och Zetterberg var inte kraftfull nog då han brände en fet chans och istället 0-2 Västervik i efterföljande kontring.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Resten av matchen kom inte VIK upp i tillräcklig kvalitet helt enkelt och när man sköt var det precis i placeringssäkre Jonas Franssons magplatta.

SAMMANFATTNING

Västervik imponerade med kreativt och snabbt långpassningsspel offensivt och rejält spel i egen zon. VIK fick ingen tid överhuvudtaget. Gästerna hade rejäla utlägg när det behövdes och gav inte VIK något.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Troligen satt Modomatchen i benen och skallarna. Och när inte heller power play fungerar är faktiskt VIK:s offensiv 5-mot-5 tillsammans med SSK klart sämst i serien. VIK gör dessutom minst andel mål i 5-mot-5 av alla lag.

Har tidigare skrivit att det är på gott och ont att VIK har fyra ganska jämna kedjor. Ikväll var det på ont då alla var något slitna. VIK har ingen marginal som om man hade haft en toppkedja som kunde halvdominera och producera även kvällar då man är sliten eller inte är på topp.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Positivt var dock att Mylläri och Larsson gjorde fina matcher som sig bör då man får så mycket istid. Annars var det rörigt i egen zon och man gav bort pucken en del. Mylläri är på gång och åkte mycket skridskor.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Chris Langkow är just nu en spelare i gänget men hade hans briljanta tillbakapass till Davidsson resulterat i första perioden hade det varit en annan femma. Men sådant jämnar alltid ut sig över tid.

William Wikman och Lukas Zetterberg har tappat lite i kvalitet och närvaro på sistone. Men så kan det vara med unga spelare.

Materialfel är inte kul. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Materialfel är inte kul. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Blir troligen ingen värvning men Äpplet sitter på kontoret till 24 och bevakar läget. Lycka var annars att Björklöven också förlorade. Nu är playoffchansen i praktiken borta, då VIK måste gå rent resten samt ha flyt med resultaten för topp-8.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Till sist. Sur torsk. Men det stora är att VIK Support och andra bidrar till en allt bättre läktarkultur. VIK-fansen sjöng efter Västervik målat bland annat. Så har det inte varit förr.

Denna tråkiga säsong kan ändå föra något gott med sig och vara ett viktigt avstamp mot en framtid med en allt mer positiv läktarstämning i vått och torrt. Det kommer vara den absolut viktigaste grunden för allt framöver.

PUCKLIGAN

5

4

3

2 Larsson

1 Mylläri

2 svar

  1. Marko skriver:

    Då var det slusponsrat för min del. Inte en enda krona till VIK och olika kampanjer.

  2. Sudden skriver:

    Förstår inte varför man lägger gratismatchen på sista transferdagen? Måste ju komma in en hel del slantar från både företag och privatpersoner som inte kan användas till spelarköp. Känns som en planeringsmiss.
    Varför tog man inte in en som t.ex Cutta som kunde varit backup (i sämsta fall)om nån går sönder? Hoppas vi inte hamnar i ettan pga detta.