Inför transfer deadline: Christoffer Björklund tillbaka i Allsvenskan & VIK jagar back

På onsdag kväll klockan 23.59 stängs möjligheten att värva. Frågan är vad VIK fiskar efter.

Högst troligt är fokus en back. Skulle inte alls förvåna om ex-VIK:aren Christoffer Björklund var på radarn, men valde Mora enligt MrMadhawk.se.

VIK:s backsida är tunn och man måste förlita sig på att Mylläri och Larsson nästan spelar halva matcherna, där Mylläri gått på sprutor och Larsson trots allt är ung fortfarande.

Därefter har man begåvade Simon Karlsson som dock är lite ojämn (men 1+7 senaste 6 nu!) och något tilltufsad efter ett långt uppehåll, en ny skada i VIK och ett kort men stormigt förhållande med Mats Waltin.

Rasmus Edström har inte hittat Skellefteåspelet. Johan Jonsson långtidsskadad. Sedan ett koppel av unga backar som står på tillväxt. Summa summarum har man alltså egentligen bara högst tre-fyra beprövade backar på denna nivå.

Skulle inte förvåna om man tittar i Mellaneuropa efter någon med EU-pass som snabbt kan hoppa in i laget och ge lite rutin och bredd.

Jakub Cutta finns tillgänglig men kanske finns andra backar från de trakterna…

4 svar

 1. Kelly skriver:

  Gambling på hög nivå om man inte värvar. Ett lag som legat fastnitat i botten hela säsongen behöver förstärkning, även i ett eventuellt negativt kval. Drömmen vore en blandning av Jonas Finn Olsson och Andreas Lindh.

 2. Marko skriver:

  Det kommer nog någon.. allt annat vore ju en skymf mot alla som deltagit i alla aktioner för att #ByggaVIK

 3. Sudden skriver:

  Håller med dig Patrick, obegripligt. Kunde tagit in Cutta som backup på chans. Har ju rutin och har spelat här tidigare så komma in i laget lär ju inte vara svårt.

 4. Patrick skriver:

  Obegripligt att Äpplet inte lyckas hitta en enda back att förstärka med, en som är likvärdig eller något bättre än vår sk topp back Myläri borde gå att hitta, han spela ju 28min sist, vore ju bra om nån kunde avlasta honom. Andra lag hittar ju backar!? En skada på han eller Hampus!?