Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Starkt VIK överkom enögd domare tack vare Davidssons sena puck i krysset

 

Efter en rysare kunde ett mycket starkt och välspelande Västerås vinna med 3-2 borta mot Modo på måndagskvällen. Eddie Davidsson matchhjälte i sista minuten.

VIK kom ut stenhårt och var verkligen revanschsugna efter debaclet i Mora senast. 0-1 kom genom Stefan Gråhns efter en tilltrasslad situation.

Första tio var riktigt bra för VIK innan Modo gjorde flera bra byten. Fishs åkte ut och då smällde det direkt då Modo flyttade pucken fint.

I andra perioden klev domaren in och ville vara med mer och vifta. När VIK hade power play fälldes Karlsson relativt tydligt men domaren friade. När Svedlund knuffade i box play åkte han ut och 5-mot-3 Modo. Bland annat.

2-2 inför sista. Vad skulle det ta vägen undrade vi alla. Vad händer då? Jo, VIK kommer in och gör troligen sin bästa bortaperiod på hela säsongen. Skotten 10-4 och puckinnehav 62-38 var talande siffror.

Men VIK brände chans på chans. Langkow serverade Davidsson friläge – bom. Fish serverade Johansson sin patenterade – bom. Med flera.

Till slut valde dock domare att ”kompensera” lite och VIK fick power play. Power playet höll på att slarvas bort då Davidsson skickade in en puck i bortre krysset. Fint förarbete av allt bättre Karlsson och Freddan Johansson. Tid 59.00…

SAMMANFATTNING

Kanske den bästa genomförda bortamatchen i år. Visst, Modo hade nog inte sin bästa dag, men att som i tredje spela ut ett så relativt namnkunnigt lag på bortaplan i en så viktig match. Det är verkligen starkt.

Alla var på plats i afton. Inga fripassagerare. Svedlund, Fish och Wikman med flera åkte skridskor så det sjöng om det. Lundberg säker där bak.

Mylläri gjorde kanske sin bästa match för säsongen. Karlsson blir allt bättre och två nya assist ikväll. Karlsson har nu 1+9 på 16 matcher vilket motsvarar 33 poäng på 52 matcher. Skadar inte att ha en kreativ och skicklig back på blå, men som även måste få göra sina misstag och våga.

Hampus Larsson var åter briljant och spelade nästan halva matchen, 27 minuter och Mylläri 28 minuter. Fredrik Johansson spelade nästan 23 minuter, brutalt mycket för att vara forward.

Power play går från klarhet till klarhet och VIK nosar nu Karlskoga i PP-toppen. Lagen har gjort lika många PP-mål men BIK har haft ett PP mindre…

Frycklund, Gråhns och äntligen Lihagen var starka på pucken. Langkow har lite problem med tempot men gör ändå en del bra saker då han får lite tid.

Bergman var mer involverad och hade en fin assist till Frycklunds kanonmål, den blott andra poängen på senaste tio för Bergman.

Vi kan åter konstatera att laget har fyra ganska jämna kedjor/femmor. Men man sliter hårt på vissa spelare som Mylläri, Larsson och ikväll Johansson. Frågan är hur de kommer orka nu med match både på onsdag och fredag?

Vi tar med det här fina spelet från Örnsköldsvik. Detta spel kan bära mot playoff, bara sex poäng upp nu med 24 kvar att spela om…

PUCKLIGAN (svårt/omöjligt idag då många var så bra):

5. Mikael Frycklund

4. Eddie Davidsson

3. Simon Karlsson

2. Linus Svedlund

1. Anton Mylläri

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"831259603690205184";s:5:"pDate";s:19:"2017-02-13 21:51:48";}}";

2 Kommentarer

  1. Marcus

    Vilken stark insats av Vik, att man gick ut i tredje perioden och dominerade spelet imponerar. Hade det inte varit för alla utvisningar man fick emot sig, många enligt mig rätt tveksamma, hade detta varit en betydligt mer komfortabel seger.

  2. Marko

    Hatten av för VIK. Mycket fin vinst och en eloge till laget att man tillsammans skapat en vinnarmentalitet med ett hårt jobb. De extra skären betyder mycket och då kan man få många poäng.
    Nu vill jag ändå se att Appelgren gör sitt och avlastar laget med en eller två spetsar så att poängskörden fortsätter säsongen ut

Tweets

twiberg021 - Avatartwiberg021twiberg021

RT @VIKFanCentral: Centerrace mellan Modo, Björklöven och VIK (vilka fler?) i ett tidigt "defining moment" för att minska glappet till Djur…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Centerrace mellan Modo, Björklöven och VIK (vilka fler?) i ett tidigt "defining moment" för att minska glappet till… https://t.co/Y0WU15S2Fx

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@Rexxius @VIKFanCentral Shit, de trodde jag inte!

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto