Inför Modo & Katic till Skellefteå säger nog lite om marknaden…

Kan VIK hitta nät mot skakiga Modo? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På måndagskvällen väntar en ny tuff bortamatch i Örnsköldsvik. Efter några rejäla ras på bortaplan den senaste tiden är förväntningarna på ”borta-VIK” låga. Gulsvart är nu faktiskt seriens sämsta bortalag med 17 förluster på 22 matcher.

Dessutom är det en extremt viktig match även för det playoffjagande hemmalaget som lär tokköra från start. Dock är inte Modo lika bra som Mora, Timrå eller kanske Tingsryd som kombinerat gjort 18-3 i mål då VIK gästat.

För VIK handlar det om att göra bra starter så man inte ger hemmalaget och publiken en framgångskänsla att segla på. Men hur man ska göra det är den stora frågan. Knivigt då man inte kan tänka för mycket i sport heller.

***

Tänker på det Christer Olsson sa tidigare i höstas om att laget måste ”slå i taket för att vinna”. Med andra ord att lägstanivån är för låg, liksom den mentala förmågan att vara på plats varje kväll. Dock har man ju höjt högstanivån rejält.

Om inte den mentala förmågan att kunna ladda om snabbt förbättras blir det tufft nu med så många matcher i tät följd.

***

Chris Langkow har varit anonym hittills. Men minns dock Nick Sorkin ifjol som var mycket blek och seg inledningsvis och bara hade 2+1 första 16 matcherna för att sedan börja producera. Dock har tyvärr inte Langkow den tiden nu…

***

Skellefteå har värvat Mark Katic, som offensiv breddback. Vet att Katic varit på den allsvenska marknaden. Att Skellefteå tar honom säger nog en del om utbudet på en skral marknad inför deadline den 15:e februari.

– Bra skridskoåkare, småväxt med viss offensiv. Har problem mot stora spelare och spelar forward ibland, säger en NHL-scout till bloggen om Katic.