Snabbare än väntat: ”Träffar VIK nästa vecka” + lite om Mora & Goumas

Marcus Bergman har skjutit in sig och är kanske på väg mot 15-20 mål? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Marcus Bergman är en spelare med många intressanta verktyg. 24-åringen har också en inte oäven mix av storlek och offensiv. Men skador störde fjolårssäsongen betänkligt och den nu kontraktslöse forwarden spelade bara två matcher i kvalet och senast var det aktuellt med operation.

Dock har handen förbättrats snabbare än väntat och nu siktar Bergman på spel utan operation:

– Statusen på handen är att jag är spelbar, säger Marcus Bergman till bloggen.

– Operationen kommer att vänta till efter nästa säsong för att slippa missa spel då rehaben är ganska lång. Jag har bestämt ett möte med VIK i början på veckan som kommer, så får vi se hur det ligger till sedan, menar Marcus som borde vara hoppfull då Patrik Zetterberg tidigare sagt sig vill behålla forwarden.

Bergman var bland annat den forward i fjolårets VIK som delade ut mest tacklingar räknat per minut på isen, enligt dagens-hockey.se. Senaste säsongen i Ettan gjorde Bergman flest mål i Huddinge (19), tätt följd av Niclas Lehmann (18). Läge för återförening i VIK?

Hovåssonen vore ett välkommet tillskott både för bredden och spetsen, dessutom finns powerforwardspotential där. Ett attribut som inte växer på träd. VIK ser ut att ha många lirare på forwardssidan, men kanske bara Kevin Weiskog och någon till med den potentialen och storleken.

***

Inte lätt att finna jobb alla gånger trots bra meriter. Hörde om Mora succéforward Kevin Goumas: ”Know he has been offered around” i Europa, enligt källa på insidan…