Johan Skiöld om debuten i Leksand, norska ligan & varför VIK: ”Storklubb för mig och gillar nya utmaningar”

 

Johan Skiöld är ett av de mest meriterade nyförvärven inför kommande säsong. Forwarden som är född 1989 har bland annat spelat i Leksand, Pantern, Mariestad, Östersund, Olofström och senast norska Manglerud.

– VIK är för mig en storklubb som vet vad som krävs för att spela på en högre nivå, säger Johan till bloggen om varför det blev VIK.

– Jag tror på upplägget som VIK har presenterat för framtiden och känner att jag vill vara med på den resan, menar Johan som gjort rikligt med poäng Ettan och senast i norska högstaligan. Vid sidan av hockeyn ska Nynässonen plugga.

Varför blev det hockey från början?

– Farsan spelade också hockey så han är nog en stor anledning till att jag började spela hockey som barn.

Förebilder?

– Svårt, har många förebilder men ska jag välja en hockeyspelare så blir det Malkin i Pittsburgh Penguins. Jag har alltid gillat hans spel på isen.

FOTO: Lisbeth Halvorsen

Hur är du som människa?

– Som människa är jag en schysst och ödmjuk kille som gillar nya utmaningar.

Hur är du som spelare?

– Jag är en offensiv spelare med bra blick för spelet. Gillar att ha mycket puck och vara delaktig i spelet över hela banan.

Berätta om din hockeyresa!

– Jag fick debutera i Nynäshamns A-lag som 15-åring, sedan flyttade jag till Leksand för att gå på hockeygymnasium. Efter fyra bra år i Leksand har det blivit lite olika klubbar i hockeyettan. Från Asplöven i norr till Pantern i söder. Jag kände sedan att jag ville testa något nytt så senaste säsongen spenderade jag i norska Get Ligaen med Manglerud Stars.

Hur var senaste säsongen i Norge?

– Överlag var det en bra säsong för mig i Manglerud Stars och en bra erfarenhet att få spela i en högstaliga. Annars väldigt svårt att jämföra ligorna. Men kanske att norska ligan är lite mer offensiv än vad Ettan är. Annars tror jag väl att de tre-fyra bästa lagen i Ettan skulle klara sig ganska bra i Get Ligaen.

Vad är dina styrkor och förbättringsområden?

– Jag skulle säga att mina främsta styrkor är spelförståelsen och passningsspelet. Det jag främst vill förbättra är mitt fysiska spel utan puck.

Foto: Lisbeth Halvorsen

Första intrycken av VIK?

– Första intrycken av VIK är bara positiva. Jag har haft ett bra snack med Zäta och allt känns proffsigt. Nu ser jag bara fram emot att flytta till Västerås och få dra igång säsongen.

Hur ser du på kommande säsong?

– Jag tycker att det ser bra ut och vi har ett spännande lag med många duktiga hockeyspelare. Min egen målsättning blir att spela min bästa hockey.

Vilka spelare gillar du att ha runt dig?

– Jag trivs bäst med spelande forwards och gärna med någon avslutare som är bra på att hitta öppna ytor för skott. Men jag kan spela med många olika, så det får tränarna avgöra vad som blir bäst för laget. Ifjol spelade jag mestadels med Jesper Hoel och Kjetil Martinsen och det fungerade bra tycker jag.

Hur laddar du inför match?

– På matchdag blir det först frukost, sen någon typ av aktivering för att väcka kroppen på förmiddagen. Sedan blir det lunch och lite vila innan samling.

Bästa minnet i karriären?

– Första matchen i Leksands A-lag.

Bästa spelaren du mött och spelat med?

– När jag spelade i Östersund mötte vi Icebreakers i en välgörenhetsmatch och då fick jag spela mot Peter Forsberg. Så det är den bästa jag spelat mött. Jag har spelat med många bra hockeyspelare så har svårt att välja någon speciell.

Vad är du mest stolt över i karriären?

– Får säga bronset i TV-pucken med Stockholm Vit.

Vad är viktigaste tror du för att laget ska nå framgång kommande säsong?

– Svårt att svara på. Det jag tror blir viktigast för oss är att vi kommer ihop som lag och hittar vårt sätt att spela på och att alla tror på det vi gör, säger Johan avslutningsvis.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"887030833743265793";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/887030833743265793";s:5:"pDate";s:19:"2017-07-17 19:26:46";}}";

3 Kommentarer

  1. Martin

    Så jäkla kul att läsa dina inlägg??

    Vikfancentral levererar som alltid!!!!

Tweets

Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral @drazenragge Ja, se det inte som någon kritik mot dig Micke. Du vet hur mycket jag uppskattar att ta… https://t.co/Cu6gedgro1

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@drazenragge @VIKFanCentral Håller med dig och tycker att VIK gav sig chansen att vinna i andra perioden och mycket… https://t.co/8Mlsg6umB2

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto