Bergman om vännen från Huddinge/Troja + scout om Moras Ellerby & Seigo

Hade lite mer kontakt med Marcus Bergman som alltså är bättre i handen och ska denna vecka diskutera framtid med VIK:

– Vi har inte diskuterat angående jobb på sidan ännu, utan vi ska börja med att ses i veckan här nu, säger Marcus.

Såg att du spelade tillsammans med VIK-förvärvet Niclas Lehmann (senast Troja) i Huddinge där ni låg i topp i skytteligan 2015-16, hur beskriver du Lehmann som spelare?

– Niclas är en av mina närmsta vänner, så det hade varit skitkul att spela ihop igen. Pucksäker, duktig på att täcka puck vid sarg, bra i powerplay och en stjärna i omklädningsrummet, menar Marcus med glimten.

***

Om VIK nu lyckas landa b-å-d-e Fredrik Johansson och Marcus Bergman går forwardssidan från bra till mycket bra…

***

Mora har värvat två transatlanter på backplats, Keaton Ellerby och Steven Seigo, inför återkomsten i SHL. Talade med en NHL-scout:

– Ellerby är en lång kille med fin räckvidd, men spelar inte fysiskt. Helt okey fötter. Begränsade skills. Borde vara en ok defensiv back men jag är inte hans största fan, säger scouten, som alltså går tvärtemot Moras sportchef Anders Sundby som menade att Ellerby gärna spelar fysiskt…

– Seigo har en del skills, kan göra viss offensiv skada. Bara okey defensivt. Totalt sett en anständig back i europeisk topphockey.

1 svar

  1. VIKare sedan 40 år tillbaka skriver:

    Helt klart den BÄSTA och mest läsvärda VIK-bloggen som finns. Centralen är helt outstanding enligt mig. Tack Micke för allt jobb du lägger ner med att glädja oss gulsvarta fans