Joel Werner om tiden i Skellefteå & Halmstad: “Många kompisar som spelat i VIK hade bara gott att säga om klubben”

 

21-årige backen Joel Werner är en av Patrik Zetterbergs mer okända värvningar. Skarasonen var poängbästa back (2+11 på 34 matcher) i bottenlaget Halmstad ifjol i starka söderettan och bara en av två backar där som låg på plus i det före detta poplaget.

Dessutom har Werner, som beskrivs som en defensiv allroundback av “Z”, gjort 4+17 på 102 matcher i Skellefteå J20. En Skellefteåkännare beskrev Werners positiva sidor som frejdig och skridskoskicklig och lik SHL-backen Tomas Skogs i själva spelstilen.

– Jag vill bara att säsongen ska dra igång! Det känns jätteroligt att flytta till en ny stad och börja spela för Västerås, säger Joel till bloggen. Jag ser framemot att få träffa alla nya lagkamrater, jag tror vi kommer få ihop det riktigt bra detta år. Ser verkligen fram emot denna säsong.

Varför blev det VIK?

– Västerås är en förening som jag tror kommer vara positiv för min utveckling. Jag har spelat mot Västerås ett flertal gånger under åren uppe i Skellefteå och jag har alltid trivts bra i den hallen. Det känns som att det är en förening som vill framåt och tränar hårt för att nå sina mål. Jag har några kompisar som spelat där och av dessa har jag bara hört gott om föreningen.

Vad ska du göra förutom hockeyn?

– Som det ser ut nu så ska jag jobba, har dock inget klart för tillfället.

Foto: Jörgen Bergkvist

Vad är din personliga målsättning kommande säsong, vilken roll vill du ha i laget?

– Jag vill såklart fortsätta ta nästa kliv i min utveckling. Vill förbättra både det jag är bra på och det jag är mindre bra på. Och Västerås känns som en förening där man tränar hårt för att nå sina mål, så det känns som det passar mig bra.

Vad var dina intryck av södra serien med Halmstad och vad är det för typ av hockey där nere? Vad blir viktigt för att slå dessa lag sedan när förhoppningsvis VIK möter de bästa därifrån? 

– Den södra serien tycker jag är en fartfylld serie, det är många lag som jobbar stenhårt och är väldigt spelskickliga. Det viktiga om man skulle få möta några utav de lagen är att inte dra på sig massa onödiga utvisningar och sen såklart även spela en fartfylld och disciplinerad hockey.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag skulle säga att jag är en allround back, men lite mer åt det defensiva hållet. Mina styrkor är mitt spelsinne och min skridskoåkning. Det jag skulle vilja förbättra är att bli mer aggressiv mot motståndarna.

– Min förra säsong i Halmstad var bra, trots att laget inte riktigt gick som vi hade tänkt. Men trots det var det för min egen del ett bra steg i min utveckling. Jag fick mycket förtroende av tränarna och fick spela mycket i både powerplay och boxplay.

Om vi tittar tillbaka lite, varför blev det hockey?

– Jag växte upp med en pappa som var hockeyspelare, så det dröjde inte många år innan även jag stod på skridskorna. Det blev ganska naturligt att jag hängde med honom till ishallen varje dag, och sedan dess har jag aldrig tagit mig därifrån. Jag har såklart även testat en del andra sporter, men ingenting har intresserat mig så som hockeyn.

– Jag startade min karriär i Skara IK innan jag som 12-åring började spela med Skövde IK. Åren i Skövde var väldigt avgörande och viktiga för mig och min utveckling. Jag fick mycket förtroende av tränarna och fick som 13-åring chansen att spela med både J18 och J20, vilket var lärorikt.

– När jag började gymnasiet flyttade jag upp till Skellefteå, där jag sedan stannade i fyra år. Jag trivdes riktigt bra på isen men även utanför. Under mitt första år i J18 tog vi brons och under mitt sista år i J20 tog vi silver. Efter fyra år i Skellefteå blev det ett år i Halmstad som då var mitt första år som seniorspelare.

Vad har du för förebilder?

– Jag har sedan tidig ålder haft Nicklas Lidström som förebild. Han är en grym hockeyspelare som jag alltid sett upp till.

Hur är du som människa?

– Jag är en mycket trevlig, enkel och lugn person. Jag har därför väldigt lätt för att träffa och umgås med nya människor.

Vad vill du har för typer av backkollegor?

– Under en säsong byter man ofta backkollegor lite nu och då. Jag tycker inte det spelar jättestor roll då man får anpassa sig efter varandra. Under min säsong i Halmstad spelade jag en del med Alexander Wadlund. En väldigt stor och stark back som passade riktigt bra vid min sida.

Vilka är den bästa spelare du mött och spelat med?

– Den bästa spelaren jag mött, där måste jag säga är André Burakovsky. En grym hockeyspelare som är stor och stark och har en grym spelförståelse. Han är omöjlig att ta pucken ifrån.

– Den bästa spelaren jag har spelat med är Max Friberg. Vi spelade ihop i Skövde några gånger och det syntes redan då att han skulle bli någonting stort.

Vilket är ditt bästa minne?

– Mitt bästa minne skulle jag säga egentligen är mitt sista år i Skellefteå, och framförallt finalmatchen mot Djurgården. Det var riktigt bra stämning och en väldigt jämn match, tyvärr så gick det inte hela vägen och vi fick nöja oss med ett silver.

Hur laddar du för match?

– En matchdag börjar jag dagen med en kort promenad med hunden innan jag äter en ordentlig frukost. Till lunch laddar jag upp med pasta av något slag och sedan tar jag mig en tupplur. Jag åker sedan till hallen i god tid innan samlingen för att göra klar min utrustning och efter det bara kunna fokusera på matchen, säger Joel avslutningsvis.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"887744232236228610";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/887744232236228610";s:5:"pDate";s:19:"2017-07-19 18:41:33";}}";

1 Kommentar

  1. Fredrik

    Joel Werner är en grym back! Sett honom på isen uppe i Skellefteå.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto