Snabbskrinnaren lämnar VIK: ”Inget är klart med ny klubb”

Det står alltså klart att Jonte Berg lämnar VIK efter två säsonger i Gulsvart.

– Jag blir inte kvar i VIK nästa säsong, men inget är klart med ny klubb heller, berättar Jonte.

– Jag håller på och tränar för fullt för att vara i bra form när säsongen börjar. Börjar bli riktigt sugen på att gå på is nu, säger Jonte till Centralen.

Mitt bästa minne med dig var det fina målet du gjorde i Ängelholm i förkvalet då du åkte slalom och satte den snyggt. Då gjorde du även fem poäng på sex playoffmatcher. Kände du att din offensiv inte utnyttjades efter den förkvalserien?

– Ja, det målet mot Rögle i Ängelholm var helt okey, (skratt). Första säsongen var väl lite mera offensivt, men den här säsongen gick inte pucken in. Detta trots att det absolut fanns lägen för det, menar Jonte. (Jonte är ju även känd för sitt otroliga mål mot Malmö då det blev nätkänning trots att klubban gick av).

Är det många klubbar intresserade? Kan du säga något varför du lämnar?

– Kan inte säga så mycket om vad som kommer hända mer än att jag ser fram emot säsongen som kommer. Jag vill tacka all publik och supportrar som stöttat oss de här två åren jag har varit i VIK, säger Jonte avslutningsvis.

5 svar

 1. Gulsvart skriver:

  Zdeno: tyvärr håller jag inte med. Jonte var nog den som underkastade sig Fagerwalls order mest i hela laget ihop med Slangen och spelade enkelt, sarg ut. Han gjorde det för laget och det gick ut över hans egen prestation poängmässigt och med facit i hand skulle han varit mer ego känns det som om man jämför med året innan då flera ES klubbar kollade honom för en offensiv 2 vägs roll. Du måste blandat ihop nr 17 med någon annan. Tror Jonte är den lagspelare som hyllats mest i Viasat Hockey studion så han lär snart vara klar för annat uppdrag tyvärr för oss och där hans fart utnyttjas bättre.

 2. Zdeno skriver:

  Han var dock den spelare som gjorde i särklass flest individuella misstag, speciellt första halvan av serien. Höll på att få hjärnblödning tack vare Jonte förra säsongen, en spelare som jag annars gillat massor och säkert kommer att sakna till viss del. Lycka till önskar jag honom

 3. Lundin skriver:

  Är det något tränarna i år inte lyckats med är det att utnyttja den här killens spetskompetens. Är väl typiskt om han gör en ”Victor Backman” och levererar direkt i ny klubb med tränare som spelar honom i en 1-3 line och inte bara trycker ner honom i defensivt jobb. Håller med Gulsvart, Waltin hade bättre koll på Jonte och då var han offensivt stark och en VIKtig kugge i laget på och utanför, någon som värderat det tappet?

 4. PatrikH skriver:

  Kan bara instämma med Gulsvart, tråkigt. På något sätt tyckte jag att Jonte personifierade VIKs satsning på fart. Synd att JOnte inte fick ut så mycket av sin kapacitet förra säsongen. Får hoppas han får andra chanser och hittar tillbaka till VIK senare.

 5. Gulsvart skriver:

  Känns riktigt tråkigt att en av de tongivande lagspelarna inte får Fagerwalls förtroende.
  Där ligger enorm potential som Waltin fick ut mer av.
  Lycka till Jonte och hoppas du hamnar i en bra klubb!