Spekulation kring vem den nya förstecentern blir

Vem blir Fornataros ersättare som förstecenter? 

Att spekulera tillhör det bästa med att ha en fristående blogg. Nu är det dags att spekulera vilt kring vad det finns för tänkbara förstecentrar där ute. Andy Miele ska inte vara aktuell längre efter monsterbudet från Europa.

***

Har det tidigare förekommit att man ska värva en spelare som ska passa just en annan specifik spelare, i detta fall Jeremy Williams? En speciell situation där Niklas Johansson kanske anser att Williams har väldigt speciella behov.

Det skulle inte förvåna om Williams själv är med i denna rekryteringsprocess och kanske försöker få hit någon gammal radarkamrat från AHL.

Några namn: (har valt att titta på leftare eftersom Williams är rightare, ofta en bra kombo)

Sean Bentivoglio, 27 år. Leftare som gjorde otroliga 111 poäng på bara 59 i Italien (inklusive slutspelet). Från samma college som Giancarlo Iuorio. Ska vara snabb och jobba hårt men kanske inte den superstora offensiva spetsbegåvningen.

Chris D’Alvise, 27 år. Leftare med 51 poäng i Österrike, klart bättre snitt än Tony Romano. Dock småväxt och Williams behöver nog någon lite mer kraftfull och välväxt center som båda kan passa och skapa ytor med fysiken.

Adam Miller, 28 år. Leftare som hade 49 poäng på 53 matcher i Österrikare. Rutin från Troja där det blev 36 poäng på 37 matcher. Ganska storväxt – ett plus.

David McIntyre, 26 år. Leftare med ungefär samma poängsnitt som Fornataro i AHL. Ska vara snabb och smart.

Kael Mouillierat, 25 år. Leftare med riktigt bra poängsnitt i AHL, 0,67.

Martin St. Pierre, 29 år.En storstjärna i AHL, men samtidigt visade VIK med Miele-ryktena att det verkar finnas lite extra att satsa i år. På gränsen till drömvärvning.

Trevor Smith, 28 år. Ganska storväxt center med bra poängsnitt i AHL. Men också ett dyrt långskott liksom St. Pierre. Men man vet ju aldrig.

Nick Drazenovic, 26 år. Ytterligare en AHL-stjärna som spelade lite i NHL så sent som ifjol. Långskott.

Riley Holzapfel, 24 år. Center med samma poängsnitt i AHL som Fornataro. Ska vara bra på skridskorna.

Brett Sutter, 24 år. Latebloomer som gjorde en bra AHL-säsong ifjol. Långskott.

Travis Morin, 29 år. Storväxt med samma poängsnitt i AHL som Williams själv, dvs. starka 0,74.

***

Nu får det räcka med spekulation, men det finns minsta lika många till likvärdiga centrar i AHL. Denna långa lista visar att NJ har rätt i att det finns hur många intressanta namn som helst i AHL.

Det gäller att hitta den spelare som kan ta med eventuell familj till Västerås och som inte har superhög AHL-lön. De bästa AHL-lönerna ligger runt 150 000 dollar – 200 000 dollar, motsvarande 80 000 kr -100 000 kr i månaden.

Plus sociala blir det väldigt dyrt. Men normala AHL-löner är cirka 40 000 kr i månaden.

3 svar

  1. FBK skriver:

    Det är bara att gå in på http://www.capgeek.com/ så får ni veta lönerna.

  2. GL skriver:

    Johan T hur är det med din läsförståelse ? Läs om igen och läs rätt

  3. Johan T skriver:

    40 000 i månaden för de här killarna?Tjenare. De tjänar runt 100 000 euro per säsong när de är i AHL, iaf bra spelare som St Pierre, Drazenovic, Smith och Morin.