Tysk hockeykännare om Williams: “Kanske den bästa forwarden någonsin i Crimmitschau men han behöver en tvåvägscenter”

Centralen fick tag i Sascha Fisher som bloggar på www.etconline.de, en fansite om Crimmitschau Eispiraten i den tyska andraligan, alltså den klubb Jeremy Williams spelade i senast.

– Först vill jag ge gratulationer till att ni har Jeremy Williams i nästa säsongs lag, säger Sascha direkt och man förstår att Williams var populär i Crimmitschau.

– Enligt min mening är Jeremy en klassisk målskytt. Hans skott är mycket välplacerat och hans klubbteknik är mycket bra. Allt som allt är han en väldigt smart och fyndig (“clever”) spelare, som trivs bra i anfallszonen.

– Jeremy är kanske den bästa forward som vi någonsin har sett i Crimmitschau. Han kom till Crimmitschau mitt under säsongen eftersom våra lockoutspelare (Wayne Simmonds, Chris Stewart och Clarke MacArthur) återvände till NHL, så vi var tvungna att signa en motsvarande ny spelare. Han gjorde 17 mål och 13 assist på 24 matcher och över säsongen skulle han ha varit en av de bästa poänggörarna i ligan.

– Det han behöver förbättra är sitt försvarsarbete, det kan vara en uppgift för honom att se över. Det bör finnas en eller två försvarsarbetande forwards i hans kedja, menar Sascha och vi förstår bättre Niklas Johanssons prat om att handplocka en center just åt Williams.

– Du kan vara säker på att vi är väldigt ledsna nu för att han lämnar för Sverige men för en liten stad som Crimmitschau är det nästan omöjligt att skriva ett långt kontrakt med en så stor spelare, säger Sascha.

– Och när Williams kom till Crimmitschau var det nog främst för att visa upp sig för ett kontrakt i DEL (förstaligan i Tyskland), det visste vi från den första dagen.

– Efter säsongen var det rykten om att han signat i DEL för Augsburg Panthers eller Hamburg Freezers. Jag vet dock inte varför det inte blev ett kontrakt med någon av dem, säger Sascha avslutningsvis.

***

Intressant att höra att Williams verkade få Europakarriären på rätt köl igen i Tyskland efter två misslyckade sejourer i Österrike och Schweiz. Tidigare har Centralen tagit upp att Williams hade skadeproblem i Österrike men nu verkar det som VIK får en toppformad Williams anpassad till europeisk hockey. Lovande.

Denna intervju stryker dock under att Williams behöver defensivt skickliga medspelare för att täcka upp de defensiva bristerna (men så var det ju även med Pär Arlbrant exempelvis). Det är således en defensivt skicklig tvåvägscenter Williams behöver och kanske är det därför Niklas Johansson speciellt uttalat att det ska värvas en center just till Williams.

***

Signalerna är i övrigt att VIK mer eller mindre ska ha klart med en ny offensiv back, en lovande andremålvakt och så troligen kapten Per Helmersson. Vi får se under veckan.

Gällande centerfrågan är det möjligt att VIK väntar lite som med Matt Fornataro (värvades den 18:e september 2012) och Evan McGrath (värvades den 17:e september 2010).

De blev ju sena och lyckade centervärvningar. Så den som väntar på något gott…

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"341282981429772290";s:5:"pDate";s:19:"2013-06-02 21:59:38";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

Tweets

Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Jag skulle redigera. Fredag och jobbvecka vettdu 🥴

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@021danne Ah, förstår! Stort tack, roligt höra Daniel! 😊💛🖤

SvaraRetweetFavorit
Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Sorry jag råkade radera tweeten, men det som stod till Micke var: "Vilken hjälte du är! På en fredagskväll" Slut citat 🥳

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Lite om det universella ledarskapet oavsett serie eller sport under brinnande fotbolls-EM - Thomas Paananens utmani… https://t.co/oaZ1QCbmgJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto