AHL-stjärna på väg till Sverige men med stort lönekuvert med sig…

Enligt MrMadhawk.se är centern TJ Hensick återigen på väg till Sverige. VIK-fansen kan dock drömma vidare då det Elitserien som är målet.

Men samtidigt har dessa rykten om Andy Miele tänt ett hopp hos VIK-fansen att den här sista centern kan vara en riktig stjärna. Miele är alltjämt kontraktslös.

Dock är det en stor skillnad med Hensick och Miele i lönekuverten, Miele tjänade ”bara” 67 500 dollar förra säsongen. Att jämföras med Hensicks 300 000 dollar i AHL, motsvarande drygt två miljoner kronor för en säsong, plus sociala. Man förstår att även lagen i Elitserien funderar ett varv extra.

När man ser Mieles relativt sett låga lön på cirka 450 000 kr för en säsong förstår man att ett lag som VIK såg en chans, även om så klart Miele ville ha en lönehöjning också.

Frågan är också om Niklas Johansson vågar kasta in en center som inte spelat på stora rinkar förut tillsammans med enligt uppgift defensivsvage Jeremy Williams? Kan ju vara lite mycket yta att täcka på stor is om man inte är van med det.

Spännande fortsättning följer i denna centrala fråga…

***

Det flesta lag börjar se väldigt kompletta ut i Allsvenskan. Snart dags för en koll hos VIK:s konkurrenter på Centralen.

1 svar

  1. Emme skriver:

    Undrar fortfarande vart stjärnbackarna håller hus.
    Framåt ser allt toppen ut men bakåt, hujedamig…