Spännande transfervecka väntar och kan ex-örebroarna göra nytta i VIK?

Helgen är slut. Underbart, för nu kan det dyka upp något nytt från VIK-lägret.

Två målvakter ska inhandlas, en toppcenter till Jeremy Williams, en klassytter och två-tre backar ska in i truppen.

Det är alltså troligen 6-7 nya spelare som ska in. Enligt de flesta signaler är Thomas Mitell och Per Helmersson de backar som ska fylla ut platserna så att man då får sju backar. Bland dessa sju finns även Robin Nilsson som kanske behöver lånas ut ytterligare en säsong för att få istid.

Ofta vill man gärna starta säsongen på åtta backar. Det skulle alltså inte förvåna om Niklas Johansson landar ytterligare en back.

***

Angående Mitell vore det spännande att se vilket kontrakt det handlar om. Med de ljumskproblemen och en åldrande ”patient” vill nog säkert NJ skriva något prestationsbaserat kontrakt med fokus på att Mitell troligen inte kan spela en hel säsong.

Det vore också klokt att matcha Mitell sparsamt under tidig säsong för att spara på ljumskarna. Kanske därför det dröjt att komma överens med Mitell.

***

Spännande vilken center NJ tänker sig till Williams.

I VLT i veckan sa NJ att i kvalserien var VIK lite för klena framför kassen. Drömmen är då att en fysiskt stark center med mycket gott spelsinne ansluter. Så att denne både kan skapa utrymme och servera passningar till Williams. Kanske någon som Travis Morin skulle kunna funka.

Om man vill fylla på lite mer relativt spelskicklig tuffhet kanske ex-Örebroaren Matt Keith kan vara något. Gjorde ungefär lika mycket poäng som Romano i Österrike ifjol.

***

På målvaktssidan står det troligen mellan Fransson, Pickard och kanske Jeff Frazee och Peter Mannino eller några andra skapligt välväxta AHL-målvakter.

***

De sista pusselbitarna som läggs nu kan avgöra om nästa säsong blir en ny succé eller fiasko. Känn ingen press…