Spelarröster efter 4-6-förlusten mot Almtuna: ”Mer puck och mer kreativa lösningar nu jämfört med fjolåret”

Så såg försäsongströjorna ut hösten 2016 för VIK och Almtuna. FOTO: Rune Åhlén

Några spelarröster efter onsdagens match, där VIK tappade 3-1 och 4-2 till förlust 4-6 borta mot Almtuna:

Douglas Alenbring: ”Jag tycker vi gjorde en bra match, det är mycket saker vi kan ta med oss. Känner att vi blir bättre och bättre för varje match. Min insats är väl sådär, jag känner att tajmingen i spelet inte riktigt sitter sen skadan. Men känner att det blir bättre efter varje dag som går. Almtuna gjorde det bra, de hade några vassa spelare som var bra med puck och luriga i hörnen.”

Marcus Bergman: ”Tycker vi var bättre än Almtuna i 5-mot-5, men vi drog på oss lite för mycket boxplay, där de gjorde fyra mål om jag räknade rätt. Tycker inte alla utvisningar är befogade, men domarn dömer… Svårt att säga annars varför vi drar på oss utvisningar, tempot skruvas upp lite, om man jämför Almtuna mot lagen vi mötte i helgen så hamnade vi kanske lite fel/sent i situationer ett par gånger. Annars fina kombinationer offensivt. Boxplayspelet är i uppstarten och det filar vi på, så där kan vi bättre. Trivs bra med Lehmann och Holmberg. Tycker vi tänker ganska lika och har en bra blandning av olika kvaliteter i våran line. Vid målet hittade jag en lucka i första krysset där målvakten fuskade med huvudet så det var bara att försöka prickskjuta.”

Hampus Wallin: ”Tycker vi öppnade med en riktigt bra första period. Även för min egen del kändes första perioden helt okej, 2:a och 3:e blir lite hackigt, både för mig och för laget, i och med alla utvisningar. Överlag så spelar vi bra offensiv hockey, och vi är bättre än Almtuna i fem-mot-fem spelet. De får ju in några puckar i deras PP, och det är det vi slutligen förlorar matchen på. I det stora hela gör vi en bra prestation, även om inte resultatet slutade till vår fördel. Almtuna hade väl några spelare borta, men det är ändå ett allsvenskt lag vi möter.”

Anton Brandhammar: ”Tycker återigen vi gör en mycket bra match mot ett allsvenskt lag. Vi går i rätt riktning och tar steg för steg, vi får spela en del boxplay och där är de skickliga, men samtidigt så har inte vi tränat det heller. Men helt klart en bra match från vår sida. Själv känns det bättre och bättre, men känner att jag vill vara mer kreativ med pucken, förhoppningsvis så kommer det snart. På 2-1-målet fick jag fick en puck upp på blå, sen ville jag bara hitta den tomma ytan i mitten och där kom Sköld påpassligt, sen gjorde han det snyggt. AIS spelade med mycket fart så det passade oss bra tycker jag.”

Jimmie Jansson (säsongsdebut): ”Det var väl en ganska underhållande match kändes det som. Kanske inte så högt tempo men mycket spel med puck. Först och främst skönt att ha den första matchen avklarad. Har inte så mycket isträning i mig heller så försökte spela enkelt och dela ut lite tacklingar. Men nu är första matchen förbi och skridskorna är inkörda. Många nya spelare, och såklart att man ser vissa skillnader mot fjolåret. Det är lite annorlunda spel detta år, mer puck, mer kreativa lösningar.”

Oscar Pettersson: ”Jag tycker vi spelade bra, började bra. Jag vet inte om det var i först perioden eller andra, men vi kom med en jä-la fart så de hängde inte med alls ett tag där tycker jag. Själv kändes det helt okej, skönt och göra mål äntligen! Det var ett riktigt snyggt mål tycker jag, med det menar jag Kevins pass till Alex och sen hans pass till mig, jag fick lättaste uppgiften där genom att bara pilla in pucken. Almtuna var bra, det var väl mest när de fick lite tryck på oss som det märktes att de var snäppet tyngre, men annars var det en jämn match tycker jag.”

Jesper Andersson: ”Tycker att vi är det bättre laget i 5-5 sett över nästan hela matchen. De kom in i matchen genom en massa utvisningar och det blir jobbigt att hålla tätt till slut. Kändes helt ok för egen del. Målet vi gjorde blev till från kontrollerat uppspel. Vi körde vår grej. Fick en pass från Alex som jag skarvade vidare till Manne. Jag fick flyga genom mittzon ganska ensamt och så jag fick tillbaka den av Manne och då hade jag och Lidas en 2-mot-1:a. Då var det bara att lira över. Svårt att bedöma AIS nu när de inte hade med sig sitt ordinarie lag. Oavsett känns det bra att vi på allvar tävlar mot allsvenska lag.”