Sportchef Zetterberg om starten, de ”petade” & inför Almtuna: ”Backarna måste upp med blicken snabbare & vi kan inte lita på att målvakten ska hålla nollan”

Bilder från avancemanget från Ettan vi aldrig tröttnar på med Zäta och Paananen. Duon kunde aldrig översätta den magin till SHL-jubel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Fick byta några ord med sportchef Patrik Zetterberg:

– Starten av serien är helt okey med tanke på att vi är nykomlingar. Det är ganska självklart att vi kommer behöva runt tio omgångar på oss att acklimatisera oss i HA, både som lag och på individnivå.

– Jag tycker försvarsspelet ser bra ut till stora delar men vi måste bli tuffare runt målet samt snabbare och bättre första pass. Självklart måste forwards göra sig spelbara. Sen måste backarna upp med blicken snabbare och sätta passningarna på bladet, då blir vi ännu vassare i spelvändningarna.

– Anfallsspelet är väl det som vi väntar på att det ska lossna i. Vi skapar mycket chanser, vilket är bra, men vi måste börja förvalta fler av dessa annars blir det jobbigt. Vi kan inte lita på att målvakten ska hålla nollan varje match!

– Vi måste ta fler förstavågsavslut och vilja betala priset mer för att få göra mål och snabbare ta pucken mot mål inte hamna nere i hörnen. Vi måste bli lite rakare i spelet mot mål. Det är en kombo av vilja och smartness att vara skicklig framför målet för att kunna slå in returer, skymma målvakten samt styra in pucken.

Zäta är numera inte i båset som renodlad sportchef. FOTO: RUNE ÅHLÉN

– Vi har ett bra boxplay och ett okey PP om man ser till %, men jag tycker det finns en stor uppsida i PP och är övertygad om att det kommer.

Vilka ser du som era spelare som ska stå framför motståndarens kasse och göra detta?

– Det är det jag väntar på att få svar på inom kort (skratt).

Hur ser du på matchen mot Almtuna?

– Mot Almtuna är det samma saker som vanligt som gäller: hårt jobb, bra defensiv och specialteams blir viktiga.

Vad är dina intryck av nivån i HA denna säsong? Några trender i stort? 

– Tycker HA håller den kvalité jag förväntat mig. Alla lag slår alla och det kommer bli en kamp ända in i sista omgången kring de olika strecken.

Hur länge kan Anthon Eriksson och Jesper Appel vara utan istid? Utlåningar snart?

– Det så klart ingen optimal situation för dem då de såklart behöver spela matcher. Men vi har en tuff konkurrenssituation som är bra. Det är upp till tränarna att ta ut det lag de tror har störst chans att vinna matchen med för dagen.