Inför Almtuna och några gulsvarta spelare som behöver upp…

VIK:s tränarpar behöver lyfta vissa individer extra. FOTO: JIMMY GERDIN

 

På fredagskvällen väntar Almtuna hemma i ABB Arena. Ett AIS som efter en dålig start kommit igång bättre, så här går snacket i Östra Aros:

”Hela laget började ju svajigt. Tony Mårtensson inledde bäst. Nu har man tightat till bakåt de senaste matcherna och inte spelat så naivt. Ljung i målet har två nollor på raken och måste väl ses som het nu. Laget täckte minst 22 skottförsök hemma mot Löven då man vann med 2-0 senast. Hela laget har jobbat för varandra på ett bättre sätt på slutet.”

***

Sedan säsongen 06/07 har Almtuna gästat ABB Arena 22 gånger vid tävlingssammanhang. Under dessa år har VIK tappat 3 poäng vid endast ett tillfälle. Poängfördelningen ser ut som såhär:
3 p: 16 st
2 p: 2 st
1 p: 3 st
0 p: 1 st
Målskillnaden är: 77 – 38

Tack till läsaren Mathias A som skickat in detta.

***

Västerås har ju börjat ganska bra och ligger just nu topp-8, vilket är det slutgiltiga målet också. Trots den helt okey starten har en del spelare inte kommit upp i förväntad nivå riktigt. Ändå starkt att laget tagit många poäng trots att vissa inte kommit igång:

Sebastian Benker – 1+0 på sex matcher och -1. Bara åtta skott på mål och ganska anonym på isen. Forwarden går inte riktigt att känna igen från hur bra han var i Troja. Är kanske inte så allround som många trodde utan mer av en hårt arbetande spelare med ett bra skott och en straffspecialist?

Mattias Beck – 0+3 på sju matcher och -2. Veteranen verkar inte riktigt ”där” på isen och har svårt att ge sig in i och hantera trafiken. Slarvar lite i egen zon och inte direkt stark defensivt. Mållös och tålamodet börjar kanske snart tryta. Anthon Eriksson är kanske värd en chans snart…

Alex Younan – 0+3 på sju matcher och -5. Förväntningarna var kanske orimligt höga med tanke på att Younan värvades från SHL och Rögle. Är nog ingen PP-back utan mer av en solid tvåvägsback. Var dock bra mot Västervik. Kanske dags att testa någon annan back där nu i PP för att minska pressen på Younan?

William Wikman – Om statistiken stämmer har Wikman alltså bara skjutit två skott (!) på mål under sina sju matcher (0+1, -3). Förra vändan Wikman var i VIK låg hans poängsnitt på ca 0,30, nu är det nere på cirka 0,15. Wikman bidrar ju såklart med sin energi men känslan är att han nästan tokkör lite väl mycket, har ju ett bra skott som borde kunna användas mycket mer.

Tänk om ovanstående, vissa tänkta som nyckelspelare, hittar närmare sin förmodade toppform. Då blir VIK verkligen att räkna med…