Sportchef Zetterberg om varför han lämnat båset, nycklarna i slutspelet, sillyryktet om Svensson från Tingsryd och lösare rykte om Lavoie från Hästen

Patrik Zetterberg - hinner sportchefen med ytterligare en tung värvning? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Den vaksamme har sett att sportchef Patrik Zetterberg lämnat båset och inte setts till där de senaste två matcherna mot Karlskoga (5-0) och Mora (6-5 ö.t.).

– Jag tycker vi fick en bra effekt i början, men sen kände jag att det är Paananen och Lasses jobb att vara i båset vilket de är anställda för, och jag har inget intresse av att vara där, säger Patrik till bloggen.

– Jag har så många andra åtaganden, speciellt i dessa tider, att lägga mitt fokus på då mitt jobb inte är att vara i båset. Jag lämnade mina uppgifter i båset för flera matcher sedan.

– I grunden har jag inget i båset att göra, men där och då tog vi ett beslut att jag kanske kunde skapa lite ny energi ner i båset och flytta lite negativt fokus från laget.

– Sen några matcher tillbaka har jag känt att det är dags för mig att fokusera på mina riktiga uppgifter och låta tränarna sköta sitt. Just nu ligger ett stort fokus på slutspelet, samtidigt som planeringen inför kommande säsong är igång.

– Styrelsen jobbar för fullt med att ta fram en budget, vilket inte är det lättaste i dessa tider. Dialogen är igång med agenter om både spelare i dagens trupp samt nya spelare utifrån. Vi har ett fortsatt bra rykte bland spelare och agenter samt klubbar i SHL.

Enligt Expressen har du redan gjort klart med Tingsryds poängmaskin Anton Svensson?

– Inga kommentarer mer än att han är en skicklig spelare som har en riktigt bra säsong.

Ett annat betydligt mer löst rykte är på Vita Hästens skicklige rightare Alexandre Lavoie?

– Vill inte kommentera specifika spelare överhuvudtaget.

– Men jag har såklart lite tankar om hur jag vill bygga laget inför nästa år och vad vi behöver skruva på i vår vardag för att ta nästa kliv. Jag känner att jag ligger i bra fas, men ser mest fram emot slutspelet just nu.

Vad blir nycklarna i kommande slutspel?

– Försvarsspelet, special teams (box play och power play) samt en målvakt som är i zonen, säger sportchefen avslutningsvis.

4 Responses

  1. Bozo skriver:

    7:an väljer ju 9:an eller 10:an. Någon som vet när valet sker? Ikväll?

    Älskar dessa motståndarval och saknat det sen Ettans playoff.