Sportsliga tankar efter Hästen och inför Karlskoga – mycket var bättre men en hel del saker måste upp om VIK även ska slå Timrå och Södertälje

Sebastian Benker klev fram ordentligt och gjorde tre fina poäng mot Hästen och nu måste fler följa efter. FOTO: RUNE ÅHLÉN

12 svar

 1. Miko skriver:

  Tror tyvärr att denna säsong inte kommer att spelas klart. Risken att samma lag som idag spelar i SHL och allsvenskan också gör det till nästa säsong i samma ligor. Det kommer man se som en enkel lösning. Att Modo och Björklöven kommer att gå upp för att de kom etta och tvåa i serien ser jag inte som realistiskt. Ska då två lag åka ur? Ska ligan utökas? Det skulle vara första gången sedan 2015 några lag går upp utan att behöva slå lag från SHL, 2015 utökade man ligan så det är inte att jämföra. Hoppas att det i slutändan avgörs på sportsliga grunder även om det innebär spel utan publik, hellre det än att hela säsongen avslutas utan att lag får chansen att gå upp. Men om det nu blir nödvändigt för hälsans skull så får det bli så.

 2. Bozo skriver:

  Blir det ingen mer hockey denna säsong så borde en medelväg kunna vara att det sätts upp en temporär serie med egna tv-pengar som ett kval till SHL. Deltagande lag top8 från HA plus två sista i SHL. Leksand, Oskarshamn, Löven, Modo, Timrå, Bofors, Västerås, Vita Hästen, SSK och Västervik. Det skulle bli en publikdragande liga med minst 2 SHL platser i potten. Avslutas med ett slutspel där även något lag från nedbantade HA får chansen.

 3. Jan Malmberg skriver:

  Det blir ingen hockey alls pga.corona
  Det är inte frågan, det gäller att försöka överleva hörde att några hästen spelare hade fått någonting???

  • Pelle skriver:

   Det är mycket osannolikt att de fått corona. Ologiskt att stoppa hockeymatcher där 20 möter 20 när det anses OK att gå till stora skolor och arbetsplatser med många hundra människor.

 4. Bullen skriver:

  Sänd matchen på Burken för 150 spänn.jag och tusentals andra betalar mer än gärna😀

 5. Pelle skriver:

  Går det att sponsra sittplatsbiljett trots att man inte är där..borde väl vara någon insamling för att stötta vik

  • Pelle skriver:

   Jodå, se VIK supports hemsida.

   (Och jag är en annan Pelle i fall någon undrar.)

 6. Kjell Jansson skriver:

  En härlig kväll på Rocklunda, tyvärr den sista för oss på läktaren om inga under sker ? Hoppas att VIK kan utmana Timrå men då måste allt klaffa och det klassiska uttalet ( eliminera misstagen) gäller verkligen så heja VIK !!

 7. Gotis skriver:

  Visst är det så att om två lag hamnar på samma poäng så avgör inbördes möte?

  • Pelle skriver:

   Det är seriespel så målskillnad går före, sen antal gjorda mål. Så måste det ju vara.

 8. Göteborgaren skriver:

  En undring:
  Går det inte att lotta ut 499 biljetter till VIK-supports medlemmar till varje match?
  Då blir det ju lite stämning?

  • Pelle skriver:

   Tyvärr kommer hallen vara helt stängd enligt den info som kommit.