Sundsvallslånet Svedlund om samarbetet med poängkungen Selin och de heta matcherna mot Kiruna och Piteå

Linus spelar med Sundsvalls poängkung Sebastian Selin vilket bör ge god chans till utveckling.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Linus Svedlund gjorde en bra försäsong i VIK med bland annat ett fint mål mot Södertälje. Detta efter att varit ombytt till VIK:s alla tio kvalseriematcher i våras. Sedan bar det av till Sundsvall.

20-åringen är en mycket intressant spelare för framtiden då han besitter kvickhet, spelsinne och teknik i en spännande kombination. Det skulle inte förvåna om Linus kommer göra avtryck i VIK nästa säsong.

Hur har det gått för dig personligen i Sundsvall, Linus?

– Jag tycker att det har gått ganska bra faktiskt. Jag tycker att jag får godkänt iallafall. Nu gäller det att bara fortsätta för det är nu efter jul som vi ska vara som bäst!

23 (11+13) poäng på 29 matcher hittills är ju helt ok! Hur har det utvecklats och funkat offensivt under denna tid?

– Ja, fast jag är inte helt nöjd där ändå, tycker själv att jag kunnat gjort några poäng till. Jag har spelat ganska mycket med Sebastian Selin som det funkar bra ihop med. Vi är ganska lika och gillar att ”lira”. Jag har lirat ytterforward hela tiden. Vi gillar ”give and go” och att släppa pucken mellan oss. Vi försöker hålla pucken inom laget och inte dumpa så mycket.

Hur har kontakten sett ut med VIK under lånetiden?

– Jag har faktiskt inte hört nått från VIK. Om de har hört av sig till tränarna i Sundsvall och kollat av läget vet jag faktiskt inte.

Hur kändes det att bli utlånad?

– Det är klart att det var tråkigt, men jag gjorde det som jag kunde för att få vara kvar och spela med VIK. Sen tyckte de att det här var bäst för mig. Nu får jag spela mycket och kan komma tillbaka ännu mer förberedd.

Hur är nivån på spelet jämfört med VIK i Allsvenskan?

– Allting i Allsvenskan är iallafall ett snäpp bättre och det är mer uppstyrt. Sen när vi möter de andra topplagen som Piteå och Kiruna är det faktiskt bra matcher och nivån är ganska hög, kanske uppe och nosar lite på allsvensk nivå ibland. Men svårt att säga då jag inte spelat så mycket där, säger Linus.

***

Linus avslutar med att föra fram: ”- Jag är inne och läser på Vikfancentral dagligen! Ni gör ett fantastiskt jobb!”

Det var kul för oss att höra att även spelare kan uppskatta vad vi gör, även om vi inte alltid stryker alla spelare medhårs..

***

Nu har Pettersson, Kinisjärvi och Svedlund varit snälla nog att ställa upp på intervjuer. Få se om Winge svarar och kanske till och med Robin Nilsson, trots att det ryktas om att Kallinge köpte loss honom…