Fornataros återkomst ett styrketecken för hela VIK och nu kommer Matt få roligare lekkamrater

_RL_4528

Alla rykten var trevligt nog rätt ute. Den mycket teknisk skicklige och spelmässigt begåvade centern Matt Fornataro är klar för 1+1 enligt VIK.se. Lägg till den höga arbetsmoralen och tydligen ett Gulsvart-färgat hjärta och VIK har gjort en otroligt bra värvning. Dessutom ska centermarknaden varit tunn vilket såklart gör att detta slår ännu högre.

Att VIK-ledningen lyckas med detta är ett styrkebesked för hela klubben och lite även för staden Västerås. Tydligen har man sådan attraktionskraft att Fornataro trots andra erbjudanden valde att försöka lösa att knutar med VIK. Detta är en godsak alla kring VIK och samarbetspartners kan vara stolta över och njuta av i jul!

Bråk Leksand Fornataro Leisenring Johan Larsson

Fornataro kände tidigt att blåvitt var fel… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

Rent spelmässigt då? Fornataro lär få mycket bättre lekkamrater denna gång. Ifjol avslutade Fornataro i en dinosauriekedja med Lundbohm och Bergquist i kvalserien med gjorde ändå sex poäng. I grundserien lirade Matt mycket med ganska enkelspårige fartfenomenet Leisenring och ytterligare en dinosaurie i form av Zettergren. Ändå blev det 48 poäng.

Om man vill skapa en riktig spetskedja kan man sätta in Fornataro mellan Williams & Caputi. Vill man sprida rikedomarna kan det möjligen bli i en kedja med Romano & Legein.

Hursomhelst kommer VIK:s klena offensiva målsnitt på 2,25 med stor sannolikhet att kliva upp några pinnhåll efter denna värvning.

***

Tänkbara kedjor med Fornataro och bibehållna SHL-lån:

Williams – Marklund – Caputi

Romano – Fornataro – Legein

Bromé – Sandberg – Johansson

McArdle – Söderkvist – Jonsson/Mårtensson

3 svar

 1. Robban, Östersund skriver:

  Som vi säger i Jämtland: – ”Nu fer ma” (nu åker vi).

 2. Marko skriver:

  Åh så jävla gött! Dels att veta vad VIK får in för typ av spelare samt att dom får in en kille som KAN spelidén! Ska inte säga att jag direkt följt Leksand på nåt vis men när jag kollat så har jag givetvis kollat efter hur dom använder våran Matt… Det är generalfel av Leksand hela vägen. Dom har misshandlat hela hans karaktär så som han är som hockeyspelare! Men! Tack som fan Leksand! Tack som fan att ni ger VIK chansen att värva en BRA hockeyspelare som garanterat kommer in i VIK hungrig och med bra spelare i sin omgivning så är jag övertygad om att detta är den sista lilla kuggen som kommer att dra igång VIK på riktigt nu! Sätt in han mellan Williams och Caputi, skapa en fruktad första kedja och låt DOM få lite fria händer om hur DOM vill att hockey ska spelas! Givetvis med coach Fagervalls taktiska bit i bakhuvudet på grabbarna!

  Sen så ser jag att Centralens drömlag saknar Kenneth Bergqvist och jag lovar: Jag är garanterat den första som till 100% står bakom den laguppställningen! Han behöver nöta lite på läktaren för att kanske hitta tillbaks till den han faktiskt kan vara.. Killen innehåller så jäkla mycket hockey! Varför kan han inte bara förstå de själv?

  Vill bara till sist önska Centralen, alla VIK-fans och ”gubbarna” i VIK en riktigt God Jul!

 3. Malmöbo skriver:

  Grattis VIK/alla VIK-are!
  Nu har vi fått en transatlant som kommer att göra allt för att bevisa att Leksand använde honom fel!
  🙂