Kinisjärvi om utlåningen till Vimmerby: “Trivs bra och får 20-25 minuter/match men målet är att återgå till VIK:s SHL-resa”

Efter en bra försäsong blev det bara 2+2 på 24 matcher för Markus Kinisjärvi i VIK, långt ifrån poängsnitttet då det blev 22 poäng som rookie.  Då bar det av till nya topplaget i ettan, Vimmerby, istället och Centralen fick en intervju med Markus.

Hur har det gått för dig personligen under denna korta tid som lån?

– Det har gått bra, har kommit bra in i gänget och staden. De flesta i laget är i samma ålder som mig så alla har liknande intressen vid sidan av hockeyn.

Tre poäng på fyra matcher hittills. Hur har du utvecklats och funkat offensivt under denna korta tid?

– Jag får framförallt spela i en offensiv roll som jag tror gör mycket. Sen spelar jag (hela) 20-25 min per match också vilket var en ganska stor omställning i början.

Hur trivs du i själva Vimmerby och med vilka spelar du med i kedjan? Har du lirat center?

– Jag trivs som sagt bra. Första matchen spelade jag ytterforward för att komma in i spelet lättare. Hann ju bara vara med på en morgonvärmning med laget innan första matchen. Efter det har jag spelat center, oftast mellan en norrman som heter Robin Syversen och Robin Ekström. Båda är väldigt skickliga så det har varit kul att lira med dom.

Hur har kontakten sett ut med VIK under lånetiden?

– Jag har inte pratat med VIK personligen men tränaren Tomas Sandlin (legendaren Tommys son) är vän med Jocke sedan tidigare och jag vet att de har pratat en del.

Hur besviken blev du på VIK när du blev utlånad?

– Klart man blir besviken men samtidigt ser jag det här som något positivt att få komma ner och spela mycket varje match och att få utvecklas i en offensiv roll. Jag hade ett bra snack med både Niklas och tränarna innan jag åkte och det här känns som det bästa för mig i nuläget. Målet är givetvis att komma tillbaka till VIK och vara med på resan upp till SHL.

Hur utvecklande är det att bli utlånad känner du?

– Som jag sa tidigare känns det här som det mest utvecklande för mig i nuläget.

Har du någon kul grej som hänt under tiden där nere, som du vill berätta för VIK-fansen?

– Hmm, har trots allt bara varit där två veckor. En sak jag blev glad över var att de har ett par fikaställen. Blev lite orolig när jag såg att staden “bara” hade drygt 10 000 invånare. Men staden känns större på något sätt.

Hur är nivån på spelet jämfört med VIK i Allsvenskan?

– Tempot är förvånansvärt högt men spelet är inte lika strukturerat som Allsvenskan. Sen kom jag in i laget när vi redan var klara för Allettan för ett par omgångar sedan och hade egentligen ingenting att spela för. Men vad jag hört ska den södra Allettan efter jul vara riktigt bra. Så det ska bli kul, säger Markus avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/09/RL_3184.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Vimmerbyar'n

    Frågan är hur Kinisjärvi upplever den lilla rinken i Vimmerby ishall…..Skiljer en hel del. Vimmerby ska tydligen ha dispens för att spela matcher på den…

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto